Arbejdsskade i Herning

Arbejdsskade i Herning

14/12/2019 Slået fra Af Eskild Strudsberg

Vi havde travlt med mange møder den dag, jeg kom til skade med min ryg. Jeg stod ude på kontorets køkken og bryggede kaffe til et af alle møderne. Mens kaffen løb gennem kaffemaskinen, stod jeg i mine egne tanke og overvejede, hvilken strategi jeg skulle præsentere for mødedeltagerne. Jeg havde sådan set allerede bestemt mig, men jeg kan godt lide lige at få 5 minutter i fred og ro, inden mødet starter. Jeg bruger dem til lige at vurdere situationen og finjustere min strategi. Det sker altid i enrum. Her er køkkenet et godt skjulested.

Forskrækket af fugl

Så, når jeg har budt mødedeltagerne velkommen, fortæller jeg dem altid, at jeg lige vil gå ud og hente en varm kande kaffe til dem. (Kopper, sukker og mælk står allerede klar på bordet.) Det giver også dem tid til lige at få de sidste ting på plads imellem sig, hvis de har brug for det.

Den dag skete der dog det, at en fugl fløj direkte ind i køkkenets vindue, mens jeg stod der i mine egne tanker. Bumpet forskrækkede mig, og jeg vendte mig hurtigt om. I det øjeblik følte jeg en stærk smerte i ryggen. Jeg hørte også noget, der mindede om en tør gren, der knækker over. Smerterne var meget stærke. Jeg tog noget smertestillende og gik ind med kaffen til mødet. Vi fik det holdt på lidt under en time. Men mine smerte havde ikke fortaget sig. Den fortsatte i flere uger. Jeg kom til fysioterapeut og lærte nogle øvelser, som lindrede smerterne. Jeg fik også massage. Efter nogle måneder fortog smerterne sig.

Mange udgifter

Jeg syntes dog, at det var en ret stor omkostning at gå til fysioterapeut og massør i flere måneder. Derfor henvendte jeg mig til en advokat her i Herning, hvor jeg bor for at høre, om jeg kunne få erstatning for udgifterne, jeg har haft som følge af en arbejdsulykke.

Godt ry i Herning

Jeg kendte ikke advokaten, som jeg kontaktede. Det var en kollega, som anbefalede ham til mig. Hendes mand havde brugt den pågældende advokat, fordi han har ry som den bedste arbejdsskade advokat i Herning. Hendes mand havde en voldsom skade for nogle år siden, og advokaten havde hjulpet dem til en stor erstatning.
Jeg ringede op til advokaten og fik et møde med ham. En venlig mand. Han lyttede til min historie om kaffen og fuglen og mit pludselige vrid i ryggen. Jeg mente, at det er en arbejdsulykke.

Han mente ikke, at der er grundlag for at stille krav om erstatning som følge af en arbejdsskade. Han vurderede, at det ville være spild af mine kræfter at forsøge at lægge sag an mod firmaet, jeg er ansat i. De vil fortælle dig, at der ikke er tale om en ulykke. Smerten i din ryg, og måden du vendte dig på, hænger ikke sammen. Og er det ikke en ulykke, er der ikke belæg for et erstatningskrav.

Han anbefalede, at jeg undersøger, hvad der er årsagen til mine smerter. Det kan have noget at gøre med forkerte arbejdsstillinger på jobbet. Er der en sammenhæng dér, så ser vi på sagen igen.