At skifte vinduer

At skifte vinduer

03/08/2020 Slået fra Af Eskild Strudsberg

Jeg har en kammerat, som jeg virkeligt holder af. Han har humor. Han ved en masse ting. Han er sjov at være sammen med. Der er bare en ting, som virkeligt generer mig ved ham. Det får mig helt op i det røde felt hver gang. Det er, at han altid ved bedre. Han har altid en – efter hans mening – bedre løsning. Eller også har han et eller andet argument for, hvorfor det, man gør – eller bruger – ikke er godt nok. Det kan gøre mig gal i hovedet, og jeg ved, at det har betydet, at mange mennesker ikke gider at være sammen med ham. Lad mig give dig et meget banalt eksempel på, hvad jeg mener:

Nye vinduer i huset

Jeg har for nylig fået sat nye vinduer i mit hus. Det er sådan et gammelt hus, der skal have vinduer med sprosser og skodder.

Vinduerne er blevet sat i med alle de forhold for vind og vejr, man kan tage, og det ser fint ud. Skodderne er blevet sat på ydermuren, og det ser fint ud. Under hvert skod har jeg sådan en holder, der holder dem fast ind mod muren, når de er åbnet, og når det blæser. Det er ret praktisk, at skodderne ikke banker løs i vinden. Men da han ved et tilfælde så, at den skoddeholder, jeg har til overs, har en rawplug, der er lavet af hårdt pvc, sagde han, at det ville være meget bedre, hvis jeg havde brugt holdere, der kom med rawplugs, der er lavet af kobber. Han antog, at de rawplugs, der holder på de der skoddefæstere, var af plastik. Og det fik mig til at rødme af raseri.

Udskiftning af gamle vinduer

Nu ved jeg godt, at han ikke mener noget ondt med den bemærkning om, at rawpluggen bør være af kobber, og ikke af plastik. Men altså. Her er jeg glad for at have fået lavet en total udskiftning af vinduer i mit hus, og så stikker han mig sådan en bemærkning. Først. Og først lige inden han går igen, så siger han, at arbejdet er veludført.

Altså det er jo ikke lige det, man har lyst til at høre, når man har brugt tid og penge, vel? At du har brugt et forkert materiale. Eller en forkert dims.

Forstår du, hvad jeg mener. Det er ret (har lyst til at bande højt) irriterende med sådan en bedrevidende kammerat.

Alt er i god mening

Han gør det som sagt ikke af ondskab, eller fordi han vil vise sig. Han gør det af god mening. Han lægger hele sit hjerte i, at dem han holder af, skal have det bedste. Men han forstår simpelthen ikke at vise sin omsorg på en lidt mere – skal vi sige – ”blid” måde. Hvis han nu havde sagt til mig, at han har erfaring med at skoddefæstnere, der holdes i muren med rawplugs, der er lavet af kobber, holder i 25 år, så ville jeg have lyttet til ham. Men nu, hvor han bare siger, at dem jeg har brugt, ikke er gode nok, så bliver jeg faktisk sur på ham.