Brug dit sabbatår på at rejse

Brug dit sabbatår på at rejse

09/06/2021 Slået fra Af Admin

Har du lyst til at tage et sabbatår, når du er færdig med din uddannelse, hvor du ikke længere skal lave afleveringer eller finde en procent af noget i matematik, kan det være, at du skal bruge det sabbatår på at tage ud at rejse.

 

Der er rigtig mange unge mennesker, der vælger at bruge et sabbatår på at tage ud at opleve verden. Så lyder det som noget for dig, er det da også bare noget, du skal i gang med at planlægge.

Hvor vil du gerne hen?

Har du mod på det, er det jo bare med at gå i gang med at tænke over, hvor du gerne vil hen. Der er jo rigtig mange forskellige mulige destinationer, og der er mange forskellige måder at rejse på.

 

Skal du på backpacker tur til Asien? Skal du vandre i Alperne? Skal du krydse USA? Skal du på interrail i Europa? Skal du til Afrika og være frivillig for en organisation?

 

Der er mange forskellige muligheder, så du skal mærke efter i dig selv, hvad der lyder mest som noget for dig.

Skal du rejse med andre?

Du skal også finde ud af, om du gerne vil rejse med andre, eller om du har mest mod på at rejse afsted alene. De fleste vælger at rejse med andre, men der er også en stor del, der vælger at tage på eventyr alene, hvilket også kan være en stor oplevelse.

 

Har du det bedst med at rejse med andre, er det bare i gang med at finde nogle venner eller søskende, som du gerne vil rejse med, og som gerne vil afsted sammen med dig. Husk at det gerne skal være nogle, du har det godt med, og som vil være gode rejsepartnere.

Hvor mange penge har du brug for?

Her til sidst skal du også tænke over, hvor mange penge du kommer til at få brug for. Skal du bruge penge til din rejse, kan du evt. bruge det første halve år af dit sabbatår på at arbejde og spare penge sammen, og så bruge de næste seks måneder på at rejse.

 

Det bliver meget nemmere at rejse med penge på lommen. Det kan godt lade sig gøre at rejse på et skrabet budget, men hvis du vil nogle mere eksotiske steder hen, er det godt med en god sum penge på kontoen, så du ikke behøver at lade dig begrænse på din tur.