En guide til Flensborgs historiske centrum

En guide til Flensborgs historiske centrum

20/02/2024 Slået fra Af Admin

Hvis du planlægger en smuttur til Flensborg, er det rart at vide, hvad der er vigtigst at se. Byen har et skønt centrum som bærer præg af den danske historie, såvel som moderne tysk kultur.

Flensborg ligger kun få kilometer syd for den dansk-tyske grænse og er således et oplagt rejsemål, hvis du skal ned at handle ved grænsen, eller hvis du bare gerne vil på ferie inden for en overskuelig afstand.

Seværdighederne i Flensborg kan opleves på få dage, så det er ikke nødvendigt med et langt ophold. Da Flensborg er en hyggelig by, vælger nogle dog at blive længere. I så fald kan du tjekke denne guide til overnatning i Flensborg.

Seværdigheder i centrum

Mange af de gode attraktioner ligger i centrum. Heriblandt Mariekirken som bestemt er værd at se, for ikke at glemme Istedløven som har en god dansk historie bag sig. Lutherparken er en anden vigtig attraktion, og du finder en god håndfuld museer både i centrum og inden for gåafstand.

Den røde gade er ligeledes interessant, især hvis du er interesseret i at smage drikkevarer af høj kvalitet. Desuden er gaden flot udsmykket.

Byportene i Flensborg bør også ses. Der er kun to tilbage, som rent faktisk er historiske, hvoraf Nørreport er den vigtigste. Er du til kirker, vil vi udover Mariekirken også anbefale Skt. Nikolai kirke og Skt. Hans kirke.

Restauranter og barer i centrum og nær havnen

Flensborg har en masse gode restauranter, både langs Grosse Str. i centrum hvor de nærmest ligger på stribe, samt et par stykker ved havnen som byder på god udsigt. Der er også gode barer i Flensborg, som er værd at besøge i aftentimerne.

Porter House, Tarverna Kreta, og Restaurant im alten Speicher er nogle fine steder at spise i centrum. Overvej også at besøge nogle af Flensborgs mest anerkendte restauranter som fx Das Grace og James’ Farmhouse.

Nattelivet er mest aktivt om sommeren, især i form af barer, men du finder lidt muligheder hele året rundt.

Gåture i Flensborg og omegn

En gåtur i centrum af Flensborg er fint, hvis du er til arkitektur og byliv.

Langs havnen er der også smukt. Alternativt kan du besøge nogle af byens parker, fx Stadtpark, Christiansenpark, Volkspark, m.fl.

Ellers er der fine naturområder i nærheden, da oplandet generelt ikke er specielt befolket. Nogle hoteller, fx Wassersleben der ligger i den nordlige del af byen men uden for centrum, har nogle ret flotte omgivelser og er tæt på vandet.

Hvornår skal man besøge Flensborg?

Flensborg kan besøges hele året rundt, og det er nemt at nå til byen med en køretur fra Danmark. Hvis du ikke har bil, kan du tage bus eller tog.

December er en skøn måned, da der er nogle julemarkeder, som Tyskland jo er kendt for. Men generelt vil vi anbefale sommeren, da det er skønt at udforske Flensborg i sommerferien, når vejret er skønt, og hvor man kan sidde udendørs for at spise eller få en drink.