Flammende hælesmerter

Flammende hælesmerter

20/10/2020 Slået fra Af Eskild Strudsberg

Her har vi længe været gode til at motionere, men efter at den her Corona-krise satte ind, blev vi ligesom lidt sløve. Vi holdt op med at gå de lange ture, vi plejede. Vi kom også til at spise for meget. Af kedsomhed. Sådan er det, når man bare er derhjemme og ikke kan komme på arbejde. Når alle de små projekter i hjemmet er blevet lavet – fx sådan noget som at få malet et værelse eller få ordnet hele haven, så kaster man sig ligesom over madlavningen. Og det har medført nogle ekstra kilo.
Men det har da også medført, at jeg selv er blevet god til at lave lækre simreretter og bage brød. Igen. Jeg havde ligesom glemt det. Men den hukommelse er så blevet frisket op nu.

I gang igen, men…

Men de ekstra kilo forsvinder bare ikke af sig selv. Nu, hvor vi er i fuld gang med at vende tilbage til en mere normal hverdag, havde vi så besluttet, at vi ville genoptage de lange gåture. Gang skulle efter sigende være den bedste metode til at smide nogle af de overskydende kilo. Så vi søsatte projektet: Gå og smid kilo.Vores ven nede i Albanien er jo en god inspiration også.

Vi startede i sidste uge. Og vi gik en rigtig lang tur nede ved havnefronten. Det var dejligt. Skridttælleren viste mig, at vi havde gået ca. 13.000 skridt. Det er ret flot, sådan første gang efter godt 5 ugers inaktivitet.
Resultatet kunne ikke umiddelbart ses på badevægten. Men det kunne mærkes på flere måder. Den gode: Livremmen kunne spændes et ekstra hul ind. Og det var, som om at den her oppustethed, jeg havde, var faldet. Den onde: En voldsom smerte under hælen. Jeg kunne dårligt nok støtte på foden dagen efter. Det var, som om at hælen brændte nedenunder.

Behandling for en hælspore

Jeg ringede til min læge og fik en tid. Og en pæn henstilling om at komme præcist til tiden. De vil helst ikke have, at folk samler sig i deres venteværelse. Forståeligt nok. Vi skal jo stadig holde afstand til hinanden. Så jeg mødte op præcist, og lægen kiggede på min fod. En enkel diagnose. Han sagde, at jeg skal have hælspore behandling. Det er en simpel behandling. Den kan tage lidt tid. Men den er ikke farlig, og den involverer ikke medicin. Højst noget smertestillende. Men ikke meget. Jeg kunne bare ikke forstå, hvorfor jeg fik den hælspore. Han forklarede mig, at det kan opstå, hvis man lige pludseligt udsætter foden for overbelastning. Sådan som jeg gjorde. Efter inaktivitet i ugevis så sprang jeg lige ud i mit projekt og gik for langt og muligvis også på for hårdt et underlag.

En god massage er altid godt

Lægen anbefalede, at jeg tog det roligt med gange til at begynde med og fandt en fysioterapeut og eventuelt en massør, der kan hjælpe mig. Så jeg humpede hjem og søgte på internettet efter ”massage Valby & København”, fordi jeg elsker at få massage. Hvis jeg kan få massage ved foden, så den bliver til at gå på igen, så vil jeg helst det. Men hvis ikke, ja så må jeg søge efter en fysioterapeut.