Knæklys og ravlygter til party

Knæklys og ravlygter til party

05/01/2020 Slået fra Af Eskild Strudsberg

Min tøs på 14 år skal holde fødselsdagsparty for sine venner. Hun bliver 15. Og hun er noget af en udfordring at skulle gøre tilfreds her med forberedelserne. Hun vil gerne have, at det bliver en uforglemmelig aften. (Ja, det er hendes ord: ’en uforglemmelig aften’) Ok, så må vi jo som de ansvarlige forældre, vi er, tage det på vores skuldre, og sørge for, at det virkelig bliver en uforglemmelig aften for hende og hendes kammerater. Der kommer 16 kammerater og et par fætre og kusiner.
Min kone og jeg har virkeligt lagt hovederne i blød for at finde ud af, hvordan vi kan gøre hendes 15-års fødselsdagsfest til en uforglemmelig oplevelse for hende.

Gamle tricks er yt

De gamle tricks med ansigtsmaling, klovn og balloner dur ikke. Skattejagt går slet ikke. Hun er blevet for stor til den slags. Ja, faktisk er hun jo blevet en ung kvinde, så vi tænker, at vi skal lave noget med glimmer og disko-kugle og massevis af makeup. Og dans – men ingen alkohol. Det er forbudt i vores familie. Og vi har faktisk lovet en del forældre til hendes kammerater, som kommer, at det med alkohol bliver kontrolleret.
Vi har diskuteret vildt mellem os, om vi skal lave en temafest. Fx 70’erne og finde musik fra dengang frem. Du ved ACDC, T.Rex, Roxy Music, Eagles og alle de der gamle.

Hvad med knæklys

Måske skal vi kombinere det med nogle gadgets, som ikke fandtes dengang. Fx knæklys som dem her: https://www.soundstorexl.com/produkter/5620-knaeklys/ .  Det vil muligvis være populært. Jeg har indvilget i at lege DJ. Ikke at jeg er glad for det, men hvad gør man ikke for sin pige?

Det er bare sådan, at et eller andet sted kan jeg ikke lade være med at tænke på, at der også skal ske noget til festen. Altså jeg mener, at de unge skal aktiveres og brænde noget krudt af, så de ikke bare sidder der med deres mobile telefoner og venter på, at det bliver sent nok til, at de kan begynde at danse.

Ravlygter og gode historier

Derfor tænker jeg alvorligt på at sige til min pige, at hendes venner skal komme tidligt. Sådan ved 4 tiden, så vi lige kan nå at få hilst på hinanden og gå en lang tur langs stranden alle sammen. Det er nemlig vores privilegie. Vi bor lige ved stranden, og en lang gåtur, en mørk vintereftermiddag ved den vil helt sikkert medvirke til, at de får god appetit og lyst til varm suppe sådan der ved 18-tiden, og så kan vi så småt tage fat på at lave forskellige, små aktiviteter – fx forskellige brætspil eller den slags. Måske skal jeg tage min ravlygte med og fortælle dem en masse røverhistorier om smugling af rav, mens vi er ude og gå? Jeg vil virkelig gerne hygge om min datters gæster, og jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, for at hun også nyder, at vi, de gamle, også er med hende, når hun fester.
Jeg skal bare lige huske at sige til hende, at hun skal fortælle sine gæster, at de skal tage godt fodtøj med. De kan bare skifte sko, når vi kommer tilbage fra stranden.