Ny til have arbejde? Det skal du vide

Ny til have arbejde? Det skal du vide

18/08/2020 Slået fra Af Admin

Det kan være svært at vide, hvordan du skal gribe havearbejdet an. En have kan nemlig hurtigt virke uoverskuelig, og det kan være svært at vide, hvor du skal starte. Måske har du kun lidt erfaring med havearbejde, eller måske ønsker du blot nogle tips til, hvordan du kommer i gang.

Hvis dette er tilfældet, så se med her.

I denne artikel får du nemlig indblik i, hvordan du får skabt den mest hyggelige oase af en have.

Trim haven

Hvis du har en have, som der ikke er blevet gjort noget ved i et stykke tid, så er det en god idé at starte med at få trimmet haven. Så find græsslåsmaskinen frem og hælklipperen, og få beskåret noget af det som vokser lidt for vildt.

Pas dog på at du ikke går for ivrigt til den, så din have bliver helt bar. Det giver nemlig meget atmosfære og dyreliv, hvis dine bøgebuske og Thuja Smaragd træer får lov at vokse sig så store som muligt, så det ville være synd at klippe for meget ned. Så fokuser på at bevare så meget beplantning som muligt. Tænk desuden over hvor meget din nabo skal have udsyn til af din have, hvis du klipper beplantningen ned.

Derudover skal du også passe på, at du ikke skære for meget beplantning ned som vokser foran vinduerne. Det kan nemlig hurtigt blive ulideligt at være indenfor om sommeren, hvis eftermiddagssolen står direkte ind på TV’et, eller varmer hele rummet op.

Det kan imidlertid være en idé at beskære lidt af det træ, der skygger for aftensolen. På den måde kan du sidde i haven en ekstra time eller to om aften. Så tænke nøje over hvor du vælger at beskære din beplantning.

Opret et sted at sidde i solskinnet og slappe af

Identificer et solrigt afskærmet hjørne af din have eller baghave og gå i gang med at gøre det til et behageligt og et indbydende sted at sidde og slappe af. Begynd med at rydde op i området og fjern alt det skrammel der skulle være, og lug ud og læg en fin terrasse.

Plant velduftende blomster og planter rundt om terrassen, så du har noget du kan sidde at nyde.

Du kan også finde et spot i haven, hvor du kan hænge en hængekøje op. Denne vil du med sikkerhed komme til at bruge mange timer i.

En have med aktiviteter

Det er en rigtig god idé at sørge for at der er er mulighed for at lave nogle forskellige aktiviteter i haven. Det kan blandt andet være en bålplads, hvor hele familien kan sidde og lave snobrød eller et badmintonnet, så hele familien kan lave turnering.

Det er også en god idé med et legehus eller en trampolin i haven, så børnene har noget at lave, når de er i haven på egen hånd. Et gyngestativ plejer at være en sand vinder, og kræver ikke det store at opsætte. Det er dog en god idé at sørge for at der er en blødt underlag, så det ikke gør for ondt at falde ned.