Nyt eller renovering?

Nyt eller renovering?

10/11/2019 Slået fra Af Eskild Strudsberg

Vi får endelig vores drøm om at flytte på landet opfyldt. Det har været en lang og lidt besværlig proces, men nu er vi ved at nå i mål. Det bliver fedt for børnene at kunne komme udenfor i haven. Vi har nemlig købt en gammel præstegård ovre på Fyn. Vi er begge to selvstændige og arbejder hjemmefra. Min mands virksomhed går rigtigt godt, min går det lidt sløjere med. Børnene tager meget tid, og jeg har valgt at prioritere dem højere end min virksomhed. Det er kun i de få timer, de er i børnehave i, at jeg finder tid til at lave nogle af de opgaver, jeg får.

Badeværelset

Vi har længe talt om, at det ville være sundt for os at komme væk fra byen og ud på landet, og vi har brugt rigtigt meget tid på at finde det rigtige sted. Det har vi så fundet nu. Gården ligger lidt uden for Nyborg. Kun få kilometers kørsel ind til den by. Skole og børnehave ligger i landsbyen, hvor gården ligger. Her er også indkøbsmuligheder. Og køretiden til København er ca. 1,5 time. Det er til at overkomme, når vi skal besøge mine forældre. Min mands forældre bor i Odense, så dem ser vi nok noget mere til, når vi flytter til Fyn.
Men inden vi flytter, skal huset sættes i stand. Det involverer renovering af badeværelse (beskrevet her), køkken, værelser og stue. Det bliver et stort arbejde. Og det vil tage tid.

Vi regner med, at vi vil være flytteklar om godt et halvt års tid. Til den tid er det sommer igen, og det vil være en mildere start for ungerne, da de først skal starte i ny børnehave efter sommerferien. Vi håber, at vi kan få nogle ugers ferie i vores nye hus, så vi kan lære området at kende lidt bedre. Det bliver mig, der skal stå for renoveringen af huset. Det er noget af en udfordring. Vi har haft håndværkere ude for at give tilbud, og vi har haft en arkitekt ind over indretningen af det. Det var ikke så svært for mig at forestille mig det nye køkken. Det er ret stort, og her bliver der også plads til et spisebord til 6 mennesker. Og det bliver flot.

Nyt badeværelse er en opgave

Men badeværelset har jeg svært ved at se for mig. Jeg har aldrig før skullet indrette et nyt badeværelse. Rummet er stort, der bliver plads til både bruseniche og badekar. En søjle til vaskemaskine og tørretumbler er her også plads til. Og der er lyst. Badeværelset har et kæmpestort vindue, hvor man kan se ud i haven. Arkitekten foreslog, at vi placerer toilettet ved vinduet, så man kan kigge ud, mens man sidder der på tronen. Det er da en god idé. Men hvor sætter vi så badekarret? Midt på gulvet. Vi kan hæve gulvet omkring badekarret, så du kan nyde dit bad og din udsigt. Og ungerne kan roligt kaste med skum, der sker jo intet, ved at gulvet bliver vådt, selvom det er hævet ca. 15 cm op. Spændende projekt. Jeg glæder mig til at komme i gang.