Opmagasinering igen

Opmagasinering igen

03/03/2020 Slået fra Af Eskild Strudsberg

Nu skal vi så til Japan. Min mand er diplomat, og fra august i år skal vi bo i Tokyo i mindst 4 år. Det bliver dødhamrende spændende. Det bliver også noget af en udfordring. Efter 4 år, hvor han har haft en pause fra at være udsendt, har vi jo vænnet os til at være her i Danmark. Nu skal vi så væk fra familie og venner i mindst 4 år. Vi glæder os, men vi er også lidt nervøse. Den kendte rutine skal laves om. Børnene skal i ny skole. Vi skal forberede os på en kulturel omvæltning. Sproget? Vi kan jo ikke et kuk på japansk. Vi ved lidt om sushi. Det er alt.

Sidst var det Afrika

Sidste gang min mand var udsendt, var vi i Afrika. Det var dejligt. Men også udfordrende. Det var et fattigt land, men vi fik nogle gode oplevelser. Og vi havde også fået gode råd på forhånd om sikkerhed og om, hvordan vi skulle tackle personlige kriser, som kan komme, når man oplever fattigdommen. Denne gang er vi ikke helt sikre på, hvordan det vil blive. Vi får sikkert brug for hjælp i nogle situationer. Heldigvis ved vi, at der er danskere, som har stor erfaring med at leve i Japan, så vi kan sikkert få nogle gode råd fra dem.

Planlægningen

Selvom der er mere end et halv år, til vi skal rejse, så er vi allerede i gang med at planlægge flytningen. Vi kan jo ikke tage alle vores ting med os. Kun få ting, som har stor værdi for os. Vi har tænkt os at leje vores hus ud i de år, hvor vi skal være væk. Vi kan bo i sommerhuset, når vi er hjemme på besøg. Derfor skal vi have opmagasineret mange ting her i Danmark, men vi er udsendt. Min mand kommer oprindeligt fra Randers, og vi har snakket meget om at flytte dertil, når vi ikke er aktive længere på arbejdsmarkedet. (Om ca. 8 år.)

Et jysk firma gerne i Aarhus

Det er derfor en logisk tanke for mig at finde et sted i Århus eller omegn, hvor jeg kan få billig opmagasinering af de ting, vi ikke kan tage med os til Japan. Måske er det lidt at tage en endelig beslutning om at flytte til Randers på forskud, men tro mig: 4 år er kort tid. 8 år er heller ikke særligt lang tid. Og hvis vi beslutter os for at flytte til Randers om 8 år, ja så er meget af arbejdet allerede gjort. Og den tanke kan jeg godt lide. Vi er ikke helt unge og ultrastærke. Så det her med ikke at skulle rende rundet og finde et flyttefirma i Jylland i sidste øjeblik, er en tanke, jeg godt kan lide.

Hvis jeg kan være proaktiv, så foretrækker jeg det. Og det kan jeg i det her tilfælde. Jeg ved nemlig, at det ender med, at vi flytter til Randers. Vi holder begge to af byen. Ja, også jeg, selvom jeg kommer fra København og synes, at Jylland er langt væk.