Overvejer du en øjenlågsoperation?

Overvejer du en øjenlågsoperation?

09/05/2021 Slået fra Af Eskild Strudsberg

Langt de fleste mennesker vil komme til at opleve tunge øjenlåg og poser under øjnene. Dette er helt normalt, da vævet mister sin elasticitet, efterhånden som vi ældes. Nogle vælger at leve med det, mens andre vælger at få foretaget en øjenlågsoperation.

I nedenstående artikel kommer vi ind på de to typer øjenlågsoperationer, øvre øjenlågsoperation og nedre øjenlågsoperation, som der foretages cirka 20.000 af årligt i Danmark.

Øvre øjenlågsoperation

Døjer du med tunge øjenlåg, som er begyndt at hænge, så det generer dit udsyn, så kan en øvre øjenlågsoperation være en løsning. En øjenlågsoperation for tunge øjenlåg varer cirka en time, og den foregår i lokalbedøvelse.

Operationen foregår ved, at plastikkirurgen fjerne den overskydende hud samt evt. muskel og fedt. Efterfølgende syes huden sammen, og den samme producere gentages ved det andet øjenlåg. Efter operationen hviler du dig i cirka 15 – 30 minutter med en ispose på sårene, hvorefter du kan køre hjem.

Nedre øjenlågsoperation

En nedre øjenlågsoperation er med henblik på at få fjerne “poser under øjnene”. Ved en nedre øjenlågsoperation fjerner kirurgen ligeledes overflødigt hud og fedtvæv, som skaber “posen”.

Operationen foregår ligeledes i lokalbedøvelse, og du skal regne med, at den varer cirka 1 – 1 ½ time. Efterfølgende skal du hvile dig i cirka 30 minutter, hvorefter du må tage hjem.

Øjenlågsoperation pris

Priserne på de to typer øjenlågsoperationer varierer fra privathospital til privathospital, men de ligger cirka som angivet nedenfor.

  • Pris for øvre øjenlågsoperation cirka mellem 9.500 – 12.000
  • Pris for nedre øjenlågsoperation cirka mellem 12.000 – 16.000
  • Konsultation cirka mellem 600 – 800 kr.

Hvis du overvejer en øjenlågsoperation for tunge øjenlåg eller poser under øjnene, så kig ind på Øjenlågsoperationer.dk. På Øjenlågsoperationer.dk finder du ligeledes før og efterbilleder samt information, om du kan få operationen betalt af det offentlige.

Ligeledes kan du også se en liste med nogle af Danmark bedste og mest anerkendte plastikkirurger. Det er jo bestemt ikke ligegyldigt, hvilken plastikkirurg du lader stå for det plastikkirurgiske indgreb. Sørg for at vælge en kirurg, som har et godt omdømme og mange års erfaring. Læs meget mere herom på Øjenlågsoperationer.dk.

OBS: En øjenlågsoperation skal ikke forveksles med en øjenoperation. En øjenoperation har til formål at forbedre selve synet ved hjælp af enten en øjenlaseroperation eller linseudskiftning.