Person-hejs?

Person-hejs?

22/05/2021 Slået fra Af Eskild Strudsberg

Vi er hjemme. Det er eftermiddag. De lyse aftener er ankommet. Hvis bare det ville være lidt lunere, så ville jeg sætte mig ude på terrassen og nyde vores smukke have. Lige nu sidder jeg i stuens sofa og lytter til mine store datter, der forsøger at hjælpe min lille datter med at læse. De har fået fat i sådan en reklameavis med forskellige tilbud. Den store beder den lille om at læse højt: ”Kød boller i karry. Supertilbud.” … Nåda. Jeg råber til hende, at hun skal læse det lidt hurtigere. Min tanke er, at der skal pudses lidt af på højtlæsningen, og så skal hun tænke lidt over det der med de sammensatte ord. Den lille læser igen: ”Kødboller i karry. Supertilbud!” Fint. Jeg råber til hende, at hun gør det godt. Hun ved godt, hvad det handler om. De fortsætter læsningen. Jeg døser lidt hen. Den lidt monotone stemme, der kæmper lidt med de lange ord, gør mig søvnig.

Faldt i søvn

Der går 20 minutter. Jeg må være faldet i søvn. I hvert fald er der ikke længere højtlæsning fra reklame‐avisen. Mine piger har sat sig op deres værelse. Jeg går hen til bordet, hvor de har efterladt reklameavisen. Vil da gerne lige se, om der er nogle gode tilbud, jeg skal huske til næste gang, jeg skal på indkøb. Mine øjne flakker hen over siderne. Jeg ser reklamen for kødbollerne. Der står, faktisk ”Kød boller… ” Tænker, at korrekturlæseren har fejlet. Tænker ikke mere over det. Jeg ser dog, at kødbollerne består af mestendels fedt og E-numre, så jeg lægger tanken fra mig. Jeg bladrer videre i bladet. Ser på sektionen for hus og have. Jeg kan se, der er et tilbud på nogle gode redskaber. Skriver dem ned.

Personalehejs?

Der er også en reklame, som jeg ikke forstår: ”Personhejs til leje”. Hvad er et personhejs? Jeg åbner min Google på min IPad. Jeg får hurtigt dannet mig en idé om, hvad et personhejs er og begynder at overveje, om det er sådan et jeg har brug for. Jeg skal jo i gang med at lægge nyt tag på huset om nogle få dage. Teglstenene skal lige leveres først.

Det er måske en god idé at besøge firmaet, der har sat reklamen i avisen: https://www.bucky.dk/unihejs-i-koebenhavn/ . Det kan jo godt være, at det er en god idé at leje sådan et. Så er jeg fri for at skulle balancere på en stige og at klatre så meget. Ok, jeg bliver under ingen omstændigheder helt fri for at skulle klatre. Men bare det at kunne komme op og ned hurtigt vil være en stor hjælp.

Et firma kaldet Unihejs

Jeg ringer firmaet op for at høre om, hvornår jeg kan komme forbi og tale med dem om det. De er venlige. Jeg får besked om, at jeg må komme når som helst. Men også at det er en god idé at komme i god tid, inden jeg får brug for hejset. Der er mange gør-det-selv-folk, der har fået øjnene op for, hvor stor en hjælp sådan et hejs kan være. Jeg aftaler med dem, at jeg kommer i morgen.