Prisen på et sommerhus

Prisen på et sommerhus

18/11/2021 Slået fra Af Admin

Vi har brugt vores efterårsferie på at skrive under på papirerne. Vi har nemlig købt et sommerhus. Det ligger i Vestjylland. Sådan lidt afsides fra alfarvej og civilisation. I et meget smukt naturområde. Og ja, der er faktisk ikke mere end 10 km ind til den nærmeste, lille by, hvor der findes et supermarked, en kro og en tankstation. Vi valgte at købe sommerhus netop på det sted, fordi det vil tvinge os til at komme ud og udforske meget mere af Jylland. Især de dage, hvor vi hverken gider at tage på stranden eller har lyst til at spille yatzy.

Gammelt og slidt

Huset er gammelt og nedslidt. Vi har da også fået ejendommen meget billigt. Det bliver nemlig nødvendigt, at vi får bygget et nyt sommerhus på grunden. Det vil kræve, at vi finder professionelle folk, der kan komme og tjekke, at alle den nødvendige infrastruktur er i orden. Og så vil det selvfølgelig kræve, at vi beslutter os for, hvordan vores nye sommerhus skal se ud. Derfor har vi – imens papirerne blev tjekket af advokater og lån, blev ordnet med banker mv. – været på adskillige udflugter til forskellige sommerhusområder rundt omkring i landet.

Vi har kigget på sommerhuse på forskellige sommerhusfirmaers hjemmesider. Der findes nemlig firmaer, der sælger sommerhuse ligesom man, i gamle dage solgte typehuse. Man kan vælge en model og næsten få det leveret helt færdigt. Og det har selvfølgelig givet os mange idéer. Og en hel del mere viden. Man kan jo ikke vide alt, når man aldrig har ejet et sommerhus før – eller har haft forældre, der har ejet et sommerhus.

Priser på nye sommerhuse?

Lige da vi startede på det her nye eventyr, så havde vi slet ikke nogen idé om priser på et nyt sommerhus. Jo, altså vi havde en idé om, hvad et sommerhus kan sælges for. Det er da bare at gå ind på en eller anden ejendomsmæglers hjemmeside og, så se, hvad fritidsboliger i hans eller hendes område koster. Men det er jo inklusive grunden, som huset ligger på. Så det der med at finde priser på nyt sommerhus – og kun på huset – kan være lidt besværligt. Der er selvfølgelig den mulighed, at man finder en arkitekt og spørger ham, om han ved, hvad prisen på et nyt sommerhus er. Arkitekten vil så give et bud, som helt sikkert indeholder en del timers tegnearbejde for ham eller hende.

Vi satser på et mindre hus

Vores udflugter til forskellige sommerhusområder havde bare lært os, at vi ikke skal have et unikt og arkitekttegnet sommerhus. Vi vil gerne have et lille sommerhus. Som vi så måske en gang i fremtiden, kan udvide med et anneks eller et ekstra værelse. Det er jo de udvidelser og ændringer, som sommerhusejere laver igennem et langt liv, som gør, at der findes så mange smukke og unikke sommerhuse. Det vil vi gerne være med til at skabe også i fremtiden. Så derfor har vi valgt at henvende os til et sommerhusfirma, der kan levere en færdig løsning til os. Et lille hus, som vi så selv, kan bygge videre på i fremtiden, hvis behovet opstår.