Restylane eller Botox?

Restylane eller Botox?

22/10/2019 Slået fra Af Eskild Strudsberg

Når jeg står op hver morgen, så ser jeg et træt ansigt i spejlet. Min hud er ligesom blevet slap, og jeg kan se rynker der, hvor de ikke skal være. Jeg har sådan to dybe bekymringsrynker mellem øjenbrynene, men også vandrette rynker i panden. Du ved dem, man får, når man hæver øjenbrynene op, fx når man undrer sig. Ok, rynkerne i panden er ikke så dybe, men jeg ved, de er der, og det irriterer mig. Det er et tegn på, at jeg bliver ældre. Naturligvis bliver jeg ældre. Lige fra den dag, hvor vi bliver født, bliver vi ældre. Alle sammen. Men jeg kunne godt tænke mig, at det ikke var så tydeligt på mig endnu. Jeg er jo ikke gammel. Kun midt i fyrrene. Jeg har da et langt liv foran mig endnu.

Skal det være Botox?

Så jeg overvejer at få en botox behandling her. Jeg vil gerne ligne én på min alder. Ikke én, der er 20 år ældre, end jeg er. Jeg har været hos en speciallæge til den første konsultation. Det er første gang i mit liv, at jeg skal have en botox behandling, så jeg vidste intet om, hvordan det foregår. Vi fik en god snak, lægen og jeg om, hvordan behandlingen sker. Og hvad jeg kan forvente. Og om, hvad botox i virkeligheden er.
Han forklarede mig, at der findes andre behandlinger, som man kan bruge i kombination med botox.

Hvad med Restylane?

Noget, der hedder Restylane. Forskellen på de to behandlinger ligger i, at den ene ligesom lammer musklerne under huden, så de ikke kan trække sig sammen og derved skabe rynkerne. Den anden fylder ligesom ud under huden, så den bliver mere spændstig. Han forklarede mig, at nogle gange så er det bedst, hvis man kombinerer de to behandlinger. Så får man det bedste resultat.
Jeg lærte også sygeplejersken, som udfører selve behandlingen at kende. Hun var rigtig sød og fortalte mig om selve processen.

Kanyler?

Det kan godt være lidt skræmmende at se de der kanyler, men hun beroligede mig med, at jeg ikke kommer til at mærke, at hun stikker i min hud.
Under den første konsultation med lægen og sygeplejersken fik jeg ingen behandling. Hverken Restylane eller botox. Vi talte om, hvad det er, jeg gerne vil have gjort, og jeg fik en tid i næste uge, hvor de vil lave den første ’rigtige’ behandling. Den skal der så følges op på et par uger senere, fordi de vil ikke sprøjte for meget af midlerne ind i huden på mig.

De har brug for at se, hvordan jeg reagerer på behandlingen, så de er sikre på, at resultatet kommer. De fortalte mig også, at fordi stofferne, de bruger, er naturlige, så vil de blive nedbrudt af kroppen. Derfor skal behandlingen gentages muligvis efter et halvt års tid. Det vil tiden vise. I første omgang skal de pejle sig ind på, hvordan jeg reagerer på stofferne. Derfor vil det tage nogle uger, inden jeg kan se det første resultat.
Jeg var slet ikke klar over, at det ville tage så lang tid. Jeg troede, at man bare fik behandlingen én gang. Men det er faktisk betryggende at vide, at de går forsigtigt til værks. De vil jo også gerne se et godt resultat.