Sådan bruger du dine vandrestave bedst

Sådan bruger du dine vandrestave bedst

02/03/2021 Slået fra Af Admin

Det at have en god vandrestave teknik, kan helt sikkert være en rigtig stor fordel. Hvorfor så det? Går du skråt op ad en bakke uden vandrestave, har mange tendenser til at sætte hænderne på lårene for på en måde at presse sig opad. Dette vil presse din overkrop sammen og give mindre plads i lungerne i momentet. Går man med vandrestave, kommer du akkurat lige så hurtigt op ad skråningen, men du har en ret kropsholdning, så du fortsat har meget plads i lungerne – fordi overkroppen er ret – dit åndedræt vil blive bedre af den grund. Alt i alt, er der mange fordele ved at bruge vandrestave, når man vandrer.

Fordelene ved brug af vandrestave

En fordel er for eksempel, som nævnt at du får et mindre anstrengt åndedræt når du vandrer – specielt opad. En anden fordel er den forbedrede balance du får ved at bruge vandrestave. Grunden til dette er at man ofte har en tung rygsæk med. Vandrestavene vil aflaste her. Derudover kommer man ofte i ujævnt terræn, ned ad bakke eller andet. Her vil vandrestavene hjælpe med balance. Finder du derimod ud af, at du ikke ved nok, at det ikke er for dig eller at du også vil prøve noget andet, kan du læse om det på boligogteknik.dk. For knæene er vandrestavene også nærmest en gave sendt fra himlen. Vandrestavene vil virke som aflastning for dine knæ og vil faktisk aflaste helt op til 25%, hvilket er rigtig godt. Knæene vil opleve mange stød på en vandretur og vil skulle være i bevægelse mere eller mindre konstant. Vandrestavene vil give aflastning til hele underkroppen, hvilket selvfølgelig er at foretrække, da det er den der ligesom her er lidt udsat. Via vandrestave – aflastning – vil du og dine knæ kunne holde længere, mere behageligt og smertefrit.

Indkøb og valg af vandrestave

Når du har besluttet dig for at du egentlig godt kunne tænke dig at investere og benytte et sæt vandrestave, skal du i gang med hele processen der hører med herunder. Selvfølgelig skal du først og fremmest finde ud af hvor høj en vandrestav du gerne vil have. Det er at foretrække for din skyld, at vandrestaven går lodret fra spidsen af staven og op til dine hænder. Det giver lidt sig selv. Dog er det at foretrække, at når du holder vandrestavene, at du har dine underarme vandret. Dette er den mest komfortable stilling at have i længere tid. Ikke nok med det, er det den bedste stilling at have når du er i bevægelse. Når du har fundet frem til højden af dine vandrestave, skal du mere i detaljer. Herunder noget som materiale, vægt, stivhed, foldesystem og ikke sidst, men heller ikke mindst; prisen. Vandrestave er noget af det, som absolut er værd at bruge penge på. Tænk, hvis du har begivet dig ud i den store verden på vandreture med dine vandrestave der hverken er gode, af god kvalitet og/eller høje nok. Det vil man helst undgå. Heldigvis for dig er det ikke et engangsbeløb, så du kan få glæde af vandrestavene længe!