Samarbejde

Samarbejde

14/05/2019 Slået fra Af Admin

Vores firma er blevet solgt! Vi er blevet opkøbt af en stor koncern, men heldigvis er der ingen af medarbejderne, som har mistet deres job. Det er bare et spørgsmål om, at vi omstiller os til den nye arbejdsgivers krav og processerne, de har udviklet. Men det er ikke så nemt. Her i afdelingen, hvor jeg sidder, er vi 6 mennesker. Vi skal arbejde sammen med 7 nye kollegaer, som alle har arbejdet for koncernen i flere år.

Det er ikke så nemt. Vi har lidt gniderier, fordi vi forsøger at få to forskellige rutiner til at fungere parallelt. Fx så har jeg det ikke helt nemt med at skulle forelægge mine idéer til den nye afdelingsleder. Og han har det ikke nemt med at sige til mig, at den eller den idé ikke dur. Det er sådan set ikke, fordi vi ikke kan lide hinanden. Det er bare to helt forskellige måder at tænke på og gribe opgaverne an på, som vi ikke kan finde ud af at få til at mødes.

Kursus i teambuilding

Nu havde vi så forsøgt i 3 måneder. Det var ikke gået så godt. Jeg kunne se, at vi, som er blevet indsluset, ikke var så glade og produktive som vi var før indslusningen. Vi talte om det på afdelingen. Der var én, som foreslog, at vi tog på et teambuilding kursus, så vi kunne lære hinanden bedre at kende. Det må da være muligt, at vores arbejdsgange kunne mødes. Der var flere, som syntes, at det var en god idé. At vi bliver rystet sammen og får lidt bedre kendskab til hinanden som mennesker – ikke kun som arbejdskollegaer. Der var også en del, som syntes, at teambuilding kurser er noget pjat: ”Det er jo bare en skoleudflugt for voksne mennesker”, sagde de.

Det virker faktisk

Det fik mig til at tænke på, at dengang jeg gik i folkeskolen, og vi faktisk var på skoleudflugt, der skete der det, at klassen ligesom holdt bedre sammen efter udflugten. Vi var også bedre til at hjælpe hinanden. Fx kan jeg huske, at jeg havde en klassekammerat, som bare ikke kunne matematik. Men vi hjalp ham, og når vi forklarede ham logikken med vores ord, så forstod han den bedre.
Så, da vi skulle stemme, om vi ville på teambuilding kursus, stemte jeg ”ja”. Måske er jeg ikke det mest udadvendte menneske, men åben overfor at prøve andre ting af, det er jeg.
Vi var 9 ud af 12, som gerne ville på teambuilding kurset, som vi havde fået bevilling til. Så vi kontaktede en teambuilder og fik aftalt en dag. Onsdag i den efterfølgende uge. Fint.

Vi kom på et teambuilding kursus, hvor også de 3, som ikke var positivt stemt over for det, var med. Det var en fantastisk dag. Mest fordi vi lavede en masse øvelser, hvor vi skulle lære at stole på hinanden. Vi skulle også konkurrere med hinanden. Det afdækkede en masse ting. Fx lærte vi, at selv om vi tænker forskelligt, så kan vi godt stole på hinanden. Vi lærte også, at ikke alle er lige gode – og heller ikke behøver – at være lige gode til alt.

Jeg var ikke overbevist før, men nu er jeg altså! Et kursus i teambuilding er bestemt det hele værd!