Skiferie i egen bil

Skiferie i egen bil

31/08/2020 Slået fra Af Eskild Strudsberg

I dag er det lørdag. Jeg har fri, og jeg har nydt at være herhjemme og få gjort nogle ting i huset. Fx at få ryddet op inde i mit arbejdsværelse. Der var godt rodet. Jeg har i meget lang tid gået og taget mig sammen til at få ryddet op derinde. Det er et hyggeligt værelse, og jeg kan godt lide at sidde derinde og nørkle med forskellige ting. Men jeg har en grusom tendens til bare at lade tingene ligge og flyde, når jeg ikke gider at nørkle længere. Så, i dag blev dagen, hvor jeg besluttede mig for at få ryddet op derinde. Alle sytingene blev sat på plads. Alle nålene og trådene blev lagt i foldere og bøtter. Trådene blev koordineret efter farver. Alle stofferne blev også foldet pænt sammen og lagt på hylderne. Også farvekoordineret. Rart at se, at der er lidt mere plads på hylderne. Jeg fik faktisk lavet plads til en kasse med kataloger og symønstre, som jeg har haft liggende rundt omkring. Jeg fandt et flot katalog fra et stort amerikansk firma. De har nogle fantastiske mønstre. Men de er dyre. Så det er ikke så tit, jeg handler hos dem.

Skitøjet inspirerer

Jeg fandt også et rejsekatalog. Sjovt. Hvordan det er havnet inde i mit arbejdsværelse, ved jeg ikke. Men jeg tænker, at det muligvis er havnet derinde, fordi jeg har haft et projekt i gang med vintertøj, og har set på skitøj. Rejsekataloget har nemlig mange billeder af mennesker, der står på ski. De ser sunde og friske ud. Der er også billeder af mennesker, der nyder vintersolen og sneen på balkoner. De sidder i sådan nogle dækstole med tæpper over sig og tager solbad. Ekstra D-vitamin i vinterens forløb. Ja.

Skiferien i Sverige

Jeg kan ikke lade være med at tænke på vores sidste skiferie i Sverige. Det var muligvis i anledning af den, at jeg selv syede skitøj til børnene. Det var en vidunderlig ferie. Men skitøj til børn er godt nok lidt dyrt. De vokser jo fra det i løbet af den uge, hvor man er væk. Så jeg havde faktisk syet skidragter til dem selv. De havde haft det vidunderligt. Den mindste var blevet helt fantastisk til selv at styre sin kælk.

Bilferie til sneen

Vi kørte selv derop. Det var sådan en ekstra lille bilferie med Dansk Bilferie, vi havde mulighed for at få. Så vi kørte derop, stod på ski, nød solen og lærte at tale svensk. Det er et stolt broderfolk, vi har. De er søde, de svenskere. Også selvom jeg kommer fra Helsingør og derfor er opdraget med en vis reservation overfor svenskere.

Jeg kunne godt lide at vide om stikordene ”Skiferie Sverige” vil sætte min mands nysgerrighed i gang i aften. Jeg kunne godt tænke mig, at vi tager endnu en bilferie derop. Tør vi? Vil vi vove det? Sverige har jo håndteret Corona på en helt anden måde, end vi har her i landet. Hvorfor skulle vi ikke turde tage derop – helt nordpå? Der er godt nok langt at køre, men der er ikke så mange mennesker deroppe.