Thermotec

Thermotec

18/11/2020 Slået fra Af Eskild Strudsberg

Vi købte for et år siden et gammelt hus ude på landet. Det var meningen, at vi ville sætte det i stand og flytte derud i løbet af sommeren. Men som resten af verden kom vi ind i det her corona-halløj og alt, er blevet forsinket. Vi håber dog, at vi kan få lavet nogle af de store stykker arbejde i løbet af vinteren, så det vil være muligt for os at flytte ind i løbet af det kommende forår. Et af de stykker arbejde, som vi absolut skal have overstået hurtigst muligt, er de nye gulve. Vi vil gerne have lagt gulvvarme ind i hele stueetagen på huset.

Thermotec gulve

Og egentlig, så indser vi nu, at vi er ret heldige, fordi den gulvmand, vi har haft ude for at give os et tilbud på arbejdet, fortalte os om et nyt produkt, som kan bruges som underlag for gulvet. Det kaldes for Thermotec. Jeg havde aldrig hørt om det før, og gulvmanden fortalte mig, at produktet ikke er så kendt i Danmark – endnu. Men der er mange fordele, ved det. Det kan lægges under selve gulvet ret hurtigt, og så er det fleksibelt. Fleksibelt forstået på den måde, at det kan formes efter de former, der allerede er. Men en af de helt store fordele er, at det også holder bedre på varmen end nogle af de andre materialer, man bruger som gulvunderlag. Det kunne derfor være en god løsning for os, fordi, selvom vi vil have lagt gulvvarme, så kan det bevirke, at vi bruger færre penge på opvarmning. Det vil da altid være en fordel, ikke sandt?

Meget vel anbefalet

Han talte meget varmt for produktet, og jeg kan se, at der er en god pointe i at bruge det. Jeg fik også at vide, at man kan bruge det til fx hulmursisolering. Netop fordi det er så fleksibelt. Så vi bad gulvmanden om at give os et overslag over, hvad det vil komme til at koste os. Han vil naturligvis også gerne stå for at lægge selve gulvet bagefter. Det bliver lidt spændende at se, hvor lang tid han skal bruge. Han har fået at vide, hvad det er for et gulv vi gerne have lagt, så det kan han nemt regne ud.

Det er genbrugsmateriale

Et eller andet sted, tror jeg, at det er en god løsning. Jeg må dog også indrømme, at jeg af natur er lidt glad for at kunne sige, at jeg bruger ny og bæredygtig teknologi i mit hjem og på mit arbejde. Gulvmanden fortalte mig jo, at Thermotec er lavet af genbrugsmateriale. Den tanke kan jeg virkeligt godt lide. Hvis jeg kan få et gulv, der er isoleret med genbrugsmateriale, og som kan holde på varmen, så synes jeg faktisk, at jeg gør noget godt for miljøet: Jeg bruger mindre fossilt brændstof samtidigt med, at jeg bidrager til mindre affald. Og for min familie: Jeg sparer penge ved at få en mindre varmeregning, og dem kan jeg jo lægge til side og bruge på en vidunderlig ferie på et eller andet tidspunkt.