Video i tyverialarmen

Video i tyverialarmen

08/05/2019 Slået fra Af Admin

Hver eneste gang jeg går i supermarkedet, er det første jeg, ser, at jeg bliver overvåget. Der sidder et kamera lige oven over indgangen, så man kan se, at når man træder ind i selve forretningen, så er der videoovervågning. Det er lidt som at se sig selv i et af de her spejle inde i Tivoli, som viser én enten som et tyndt skelet, en fed tænde eller en bølge. Første gang jeg lagde mærke til det, blev jeg lidt fornærmet. Hvad bilder de sig ind? Skal jeg fotograferes og registreres for at få lov til at give jer mine penge? Jeg skal jo bare købe en pakke smør, nogle æg og grøntsager!

Ved nærmere eftertanke kan jeg godt forstå, at der er videoovervågning. Småtyverier af karameller og små genstande finder vel sted dagligt, så for at gøre livet lettere for vagterne, så er der kameraer overalt i forretningen.

Ikke fornærmet

Efter at have lært mig selv ikke at tænke på, at supermarkedet har videoovervågningen, er jeg ikke længere fornærmet. Jeg har vænnet mig til, at jeg ser mig selv i et spejl i en helt forkert vinkel. Så det er nemt. Bare se at komme videre for at blive fotograferet i køen. Og køen kan være lang. Især lørdag formiddag, når alle skal købe ind til weekenden.

Jeg tænker i øvrigt, at det er der i køen ved betalingskasserne, at de fleste småtyverier foregår. Jeg har da ofte set, at folk tager en pakke tyggegummi, eller en æske med batterier, og er kommet til at lægge dem i lommen, i stedet for i kurven. Det er nemt. Og varerne ligger der jo – sådan lige helt parat til at blive puttet væk.

Gad vide, hvad det egentlig koster for et firma at få sine varer stillet op lige ved kasserne? Det er vistnok et af de dyrere steder i et supermarked. Alle, som kommer i supermarkedet, ser jo varerne netop, fordi de kommer ikke ud derfra uden at have betalt for indkøbene, og fristelsen er meget stor. Det er så nemt lige at lægge en plade chokolade i kurven.

Videoovervågning

Når det nu er på den måde, hvorfor har supermarkederne så videoovervågning ved deres indgange? Det giver ikke helt mening for mig. De har jo de her indgangsdøre, som kun åbner, når man går imod dem den ene vej. Så når du er kommet ind af døren, kan du ikke komme ud af den samme dør igen. Man er tvunget til at skulle igennem hele labyrinten, som supermarkedet er: tørvarer, frugt og grønt kølediske, rengøringsmidler, diske med skåle, bestik, værktøj, tøj, hunde- og kattemad mv. Og man ender af en eller anden grund altid ved betalingskasserne!

Måske er det sådan, at de bruger videoovervågningen til at registrere alle, som kommer ind, fordi, hvis noget uforudset sker, fx at en kunde bliver syg – eller er udsat for en ulykke, så er det hurtigt at kunne sige, hvornår han eller hun kom ind, og så se, hvor lang tid der er gået, inden sygdommen trådte ind. Måske er der sket noget under kundens vej frem til kassen, så er det nemt at se, hvor det skete, og hvorfor.

Tyverialarm med videoovervågning er smart

I øvrigt er der efterhånden mange, der kombinerer tyverialarm med videoovervågning – også i private hjem. Og det er altså smart!