Arbejde i Sydspanien

Arbejde i Sydspanien

22/06/2022 Slået fra Af Eskild Strudsberg

Nu er det på tide, at du slår vingerne ud og flyver. Alene. Uden hjælp fra forældrene og med alt dit mod. Du kan godt. Og du vil være så glad for, at du gør det, når du engang slår dig ned og stifter familie. Du har rejst tidligere i dit liv. Først med dine forældre – på sommerferie til et eller andet skønt badested nede i Sydeuropa. Derefter sammen med venner og veninder. I tog på interrail og kom rundt i hele Europa. Der var problemer, og der var mange uforglemmelige oplevelser. Nu føler du bare, at du er parat til at komme væk og ud at opleve på en lidt anden måde end den der sædvanlige jordomrejse, som alle studenter tager på. Du gider ikke det der med at planlægge turen til Asien Australien og derefter Sydamerika.

Finde job i Spanien?

Du vil noget andet. Noget lidt mere ’voksent’. Men hvad er det, da du vil? Er det noget med at finde et job i Sydspanien her og bare leve dernede i en længere periode? Bare fordi du gerne vil det og kan? Er det noget med, at du egentlig ikke er helt sikker på, at det studie, du har valgt, er det rigtige for dig? Du har måske bare brug for tid til at tænke – og du har slet ikke lyst til at forklare forældrene om din tvivl? Hvis dine tanker går i den retning, så kan jeg altså godt fortælle dig, at du har min fulde opbakning. Det kan være rigtigt sundt for dig at tage væk fra Danmark i lidt længere tid og prøve kræfter med andre måder at leve på. Og hvis du vil vide, det, så kan jeg altså også fortælle dig, at der faktisk er mange ledige jobs i Spanien.

Gode jobs i dansk firma

Mange af de jobs, du kan finde dernede, kræver ikke, at du er færdiguddannet, eller at du kan tale spansk sprog. Du kan sagtens finde et job, hvor det eneste, du har brug for, er, at du taler dansk, og har mod på at lære. Ok, det vil givetvis ikke være et job, som du bliver stinkende rig af. Men det vil være et job, der sætter dig i stand til at kunne forsørge dig selv – og er det i virkeligheden ikke det, du allerhelst vil lige nu? Altså at komme væk fra afhængigheden af dine forældre? Det vil være et job, hvor du får en masse ny viden om kommunikation, og hvor du helt sikkert kommer til at møde andre ligesindede som dig: Unge mennesker, der gerne vil prøve noget andet, og som også gerne vil møde dig.

Søg da et job nu

Hvis jeg har ramt rigtigt i min mistanke om, at det lige nu handler for dig om, at du skal have en pause fra familien, studierne og Danmark, så kunne det være, at mit forslag om, at du søger et af de ledige jobs i Spanien, er det rigtige for dig. Overvej det – du behøver ikke at forpligtige dig nu. Men du skal vide, at du selvfølgelig får oplæring på jobbet – og du får naturligvis hjælp til alt det her med at finde en bolig, forsikring mv.