Bus eller bil på ferie

Bus eller bil på ferie

26/03/2019 Slået fra Af Eskild Strudsberg

I forbindelse med mit arbejde som rejsemontør har jeg været rundt i adskillige, europæiske lande, men langt de fleste af min arbejdsopgaver har trods alt været i Tyskland, hvor jeg har været mere end 100 gange. Så jeg er særdeles godt kendt med de tyske motorveje, men det kniber mere med kendskabet til de mere naturskønne dele af vores naboland mod syd, for jeg har faktisk aldrig prøvet at holde ferie i Tyskland.

Kør selv i stedet for charter

Men det bliver der lavet om på i den kommende sommerferie, for min kone har gennem flere år foreslået, at vi skulle udskifte den traditionelle charterferie til et eller andet feriemål ved Middelhavet med en anden form for ferie, og hun har mange gange peget på Tyskland som feriemål. Jeg har hidtil undslået mig lidt med den begrundelse, at vores børn ville komme til at savne den rigtige badeferie, hvis vi valgte at droppe de sydligere himmelstrøg.

Men nu har jeg ikke længere den begrundelse, for børnene er blevet så store, at de ikke længere vil med os på ferie, så i den kommende sommer skal min kone have sin planer gennemført, og vi har valgt at tage på en kør selv ferie i Tyskland.

Sidst, jeg var på en arbejdsopgave i det sydvestlige Tyskland, faldt jeg over et område ved Mosel, som jeg syntes var meget tiltalende. Derfor har vi valgt at tage til det område nær den franske grænse og udforske det nærmere. Vi har talt en del om, hvorvidt vi skulle leje en feriebolig eller indlogere os på hoteller, og det er endt med, at vi har valgt det sidste, så vi kan flytte os rundt i løbet af de to ugers ferie. Jeg kender flere udmærkede hoteller i den del af Tyskland fra mine arbejdsture derned, og jeg har erfaring for, at det ikke behøver at være voldsomt dyrt at bo på hotel.

Familieferie

Vi har også snakket med et par af vores gode venner, som en hel del gange i deres sommerferier har holdt en rigtig familieferie i Tyskland. Det har de været meget begejstrede for og ikke mindst for området omkring Rhinen og Mosel, som de har besøgt en hel del gange.

De forstår faktisk ikke min holdning om, at børnene helst skal have sol og strand i deres ferier, for deres børn har også været vildt begejstrede for deres ferier i Tyskland.

Østrig er genialt til ferie

Vores vennepar har i øvrigt valgt, at sommerferien i år skal være en kør selv ferie i Østrig, for de har flere gange været på skiferie i Alpelandet og altid syntes, at naturen i Østrig er noget af det smukkeste, man kan forestille sig, og nu har de lyst til at opleve den samme natur i sommertiden.

For min kones og mit vedkommende bliver det den første sommerferie i mange år uden børn, og det glæder vi os faktisk meget til, for nu kan vi koncentrere os om de seværdigheder, som vi har lyst til uden at skulle tage hensyn til ungernes ønsker. Så vi ser frem til en ferie kun på vores egne præmisser.