Disc-profiler

Disc-profiler

04/08/2022 Slået fra Af Eskild Strudsberg

August står for hjørnet. Alt er ved at blive normalt efter sommerens strabadser med ferie (kan du lige klare det?), rejsekaos i lugthavne, sommerhusets istandsættelse mv. Om få dage starter skolerne på et nyt år. I din virksomhed kommer alle medarbejderne tilbage med deres glade smil og gode humør. De har sikkert nydt, at du simpelthen lukkede butikken i en måned og gav alle fri. Med fuld løn. De kunne bruge hele juli, som de ville: Med deres familie, partnere eller alene. Du ved godt, at de første dage efter deres tilbagekomst til arbejdspladsen, vil blive fyldt med snak og sludder om, hvordan ferien blev brugt. Så for lige at stramme tøjlerne lidt – og sende en besked om, at I er en virksomhed, og at I skal tilbage i det høje gear – så har du bestemt dig for at gøre noget, som du ikke før har gjort:

Event i firmaet

Der skal afholdes et firmaevent. I slutningen af den første eller anden uge efter tilbagekomsten. Og det skal indeholde teambuilding aktiviteter, så I alle lige kan finde fodslaget igen. Der skal være svære øvelser, og der skal være nemme øvelser. Der skal være teambuilding øvelser, som egner sig til alle i hele firmaet. Både øvelser, der kræver at intellektet kommer på arbejde, men også fysikken. Sådan skal det bare være.

Du har da også forsøgt at kontakte en eventmanager, der har et godt website, for at få ham til at hjælpe dig med firmaeventet. Desværre er han på ferie – endnu – og du vil tidligst kunne få fat i ham på mandag. Du fandt hans site, da du søgte på Google efter gratis teambuilding.

Gratis øvelser i teambuilding

Det imponerede dig faktisk, at han tør give gode idéer til gratis teambuilding øvelser, når han nu lever af at arrangere teambuilding events.  Du blev også begejstret, da du så, at han faktisk havde skrevet et blogindlæg om, hvordan han bruger disc-profil som et redskab, når han tilrettelægger et event for virksomheder. Du har dog besluttet dig for, at på mandag vil du jagte ham og invitere ham på kaffe og en snak om hvad og hvordan.

Du har helt styr på, hvad du gerne vil opnå: Alle skal være i stand til at tale og forstå hinanden – fejlfrit. Der må ikke være slinger i valsen. Misforståelser opstår nemt her i virksomheden, fordi opgaverne, I skal løse for andre virksomheder, kan være meget komplicerede. Men fordi I hidtil har kunnet løse opgaverne, så er presset på alle også blevet meget stort. Der var jo nogle konflikter imellem nogle af medarbejderne her i juni – lige inden I alle gik på ferie. Den slags konflikter er ødelæggende, og du vil gerne undgå, at de opstår igen.

God måde at undgå konflikter

Så her efter en rimelig lang pause, mener du, at et firmaevent, der indeholder teambuilding, vil være en god måde at tackle eventuelle konflikter, der måske er blevet til ingenting, eller som måske ligger og ulmer et eller andet sted. Du laver en note til dig selv: ”Mandag – eventmanager!”. Det bliver et spændende nyt år for virksomheden.