Familieferie i Danmark

Familieferie i Danmark

12/07/2022 Slået fra Af Eskild Strudsberg

Ferie! Alle er i feriehumør i disse uger. Det er dejligt at tale med hinanden om. Det er skønt at kunne fortælle om sine planer. Men hvad nu, hvis man ikke har nogen som helst planer? Det er udelukket at tage på en dyr ferie til et eksotisk sted ude i Asien. Det er udelukket at tage på en afbudsrejse til Spanien og fantasien, til at planlægge ferien, har bare ikke været der. Hvad gør man så? Jeg har et forslag.

Sommerhus er perfekt

Det bunder i min erfaring med ikke at have planer: Tag på sommerhusferie i Danmark! Det er det bedste, du kan gøre for dig selv – og din familie. Og tro ikke at sommerhusferie bare handler om at leje et sommerhus i en uges tid – et eller andet sted ved en strand eller en skov. Det handler heller ikke om at bo et sted, der er primitivt, og hvor der er knapt med plads. Tværtimod.

En sommerhusferie kan blive til en dårlig vane. Jeg siger det med det samme. Det kan nemlig vise sig, at du får så meget for dine penge, at du slet ikke vil tage på eksotiske rejser til Vietnam eller Thailand i fremtiden.

Smukke minder fra vestkysten

Fx så har en sommerhusferie ved en jyske vestkyst givet mig nogle af de smukkeste øjeblikke. Jeg vil huske nogle solnedgange altid. Jeg kan huske vinden, som til tider kan være ret barsk derovre, og jeg vil huske den lune jyske humor, som drillede mig, første gang jeg kom til Vestjylland. Vi var engang i et sommerhus i Blokhus – det var så skønt!

Og ja, måske synes du ikke, at klitterne ved vestkysten er særligt spændende. Kan du lige fortælle mig, hvorfor en strand med palmetræer i Caribien er mere spændende? Får du muligheden for at få fakta og viden om økologien ved kyste at vide, når du tager til Caribien? Jeg ved, at jeg kan lære meget om den jyske vestkyst, når jeg er på sommerhusferie dér. Der er naturligvis naturvejledere – og der bliver ofte arrangeret særlige events for besøgende. Og det er gratis at deltage. Så kom ikke her og sig, at en sommerhusferie ikke kan betale sig eller ikke er spændende. Og gider du ikke at tage med på en to-timers vandretur ved vadehavet, så behøver du da ikke at gøre det.

Afslapning ag afkobling

Du kan sagtens få lov til bare at ligge og dase i sommerhusets stue, eller læse en bog. Det er helt fint. Og der er jo netop det, der er så fint ves sommerhusferier: Du forpligtiger dig ikke til noget. Du har fri, og du må gøre, hvad der passer dig. Selvfølgelig skal du overholde lov og regler. Det er klart. Men det ville du nok også gøre, hvis du tog til Asien eller Sydamerika. Og ja, der er endnu en fordel: Du behøver ikke at bestille din ferie længe inden du kan komme afsted. En sommerhusferie kan arrangeres på få dage, lige inden du vil afsted. Fleksibelt, nemt og uden ekstra omkostning.

Så er der jo Samsø

Samsø, en ø beliggende i hjertet af Kattegat, er et idyllisk sted, som tiltrækker tusindvis af feriegæster hvert år. Øens popularitet skyldes ikke kun dens centrale beliggenhed i Danmark, men også dens enestående natur, charmerende landsbyer og et bredt udvalg af sommerhuse til leje. Men hvad er det, der gør Samsø så specielt, og hvad kan man forvente, når man lejer et sommerhus her?

En ø med mangfoldige oplevelser

Samsø er en sand mosaik af oplevelser. Øen byder på varierede landskaber, fra frodige marker og bakker til lange kyststrækninger med bløde sandstrande og små hyggelige havne. Samsøs størrelse gør den perfekt til at udforske – enten på cykel eller i bil.

Natur og aktiviteter på Samsø

  • Strande: Samsøs strande er ideelle til solbadning, svømning og lange gåture ved solnedgang.
  • Vandreture og cykelture: Udforsk øens naturskønne stier og ruter, der snor sig gennem landskabet.
  • Lokale markeder: Besøg de hyggelige lokale markeder, hvor du kan købe friske råvarer direkte fra landmændene.

Sommerhuse til enhver smag

På Samsø finder man et bredt udvalg af sommerhuse, der passer til enhver smag og ethvert budget. Fra moderne og luksuriøse boliger med havudsigt til mere traditionelle og hyggelige sommerhuse omgivet af natur. Mange af disse huse er ejet af lokale, som lægger stor vægt på at gæsterne skal føle sig hjemme. Klik her og se sommerhuse til leje på Samsø.