Ferielejligheder i Italien

Ferielejligheder i Italien

22/06/2018 Slået fra Af Eskild Strudsberg

I nyhederne blev der i går bragt en historie om, at antallet af ældre mennesker, der rejser på ferie i udlandet, er steget voldsomt de senere år, og samtidig er der en hel del seniorer, der benytter deres frihed fra arbejdslivet til at rejse flere gange om året.

Det er bestemt også en udvikling, jeg har mærket i mit lille firma, som er et bureau med speciale i at udleje ferieboliger i Italien. Jeg har drevet bureauet som en enkeltmandsvirksomhed de seneste 22 år, og det er helt sikkert ikke kun min egen fortjeneste, at jeg har kunnet øge omsætningen og indtjeningen betydeligt i løbet af den seneste halve snes år.

Det er en stigende andel af mine kunder, som har forladt arbejdsmarkedet. Og det er tydeligt, at selv om man er blevet pensionist, viger man ikke tilbage for at køre den lange tur til Italien i egen bil, for langt de fleste af de ferieboliger, jeg udlejer, er til kunder, der tager på kør selv ferie.

Nye tendenser

Gennem de senere år har jeg også kunnet konstatere en ny tendens, for i dag er det ikke kun i højsæsonen, at der er efterspørgsel efter de ferieboliger, jeg har til udlejning. Og det er typisk pensionister, der ynder at tage af sted både i forårssæsonen – så tidligt som marts – eller i eftersæsonen, så jeg også ofte udlejer ferielejligheder i Italien helt hen i oktober og sågar ind i november måned.

Der er ingen tvivl om, at nutidens pensionister har mærkbart flere penge mellem hænderne, end tilfældet var for nogle årtier siden. Jeg kan tydeligt mærke en tendens til, at især de ældre blandt mine kunder ikke spekulerer så meget over, hvad en feriebolig koster i leje. Det er langt vigtigere for dem at finde frem til den optimale beliggenhed i forhold til, hvilken form for ferie, de ønsker at holde.

Kultur i Italien

Således har jeg en hel del kunder, som vil have et kulturelt indhold i deres ferie i Italien. For eksempel får jeg ret ofte spørgsmål, der handler om operaen i Milano og den slags, så jeg har i løbet af de senere år måttet udvide min service, så jeg også kan vejlede kunderne i, hvordan man via nettet kan købe billetter til forskellige kulturelle begivenheder.

Og så er der på det seneste kommet en ny type kunder til. Det drejer sig typisk om pensionister, som ikke orker at køre hele vejen til Italien men i stedet vælger at tage et fly til for eksempel Milano eller Rom og så leje en bil dernede, så de kan holde en tillempet form for kør selv ferie, som de måske har været vant til i deres erhvervsaktive år. Storbyferie / Citybreaks i Italien er et voksende marked i den grad.

Heldigvis har jeg et meget stort udvalg af feriehuse i Italien, så jeg i stort set alle tilfælde kan efterkomme kundernes ønsker, som i øvrigt er vidt forskellige. Der er kunder, der især i foråret og efteråret foretrækker den sydlige del af Italien på grund af vejret, men det er dog stadig den nordlige del af landet, der er mest populær.