Fjerner fillers rynker?

Fjerner fillers rynker?

04/05/2022 Slået fra Af Eskild Strudsberg

Når vi kvinder sådan kommer lidt op i alderen, så sker der det, at vi kan se rynkerne. Vi kan se dem meget tydeligere, end alle andre kan. Og det er ikke, fordi vi bruger flere timer foran spejlet. Vi ser dem bare. Og det kan til tider skræmme os. Der er jo tale om, at vi begynder at se gamle ud. Nogle af de første rynker, vi lægger mærke til, er smilerynkerne ved øjnene. Dem kan vi som regel godt leve med – i et stykke tid. De næste rynker, vi lægger mærke til, er de der rynker ved munden. Nogle kalder dem for rygerynker. Det er der sikkert gode grunde til. Men som ikke-ryger er de ikke rare at se på. Kan man gøre noget ved dem? Rynkerne altså? Kan det lade sig gøre at fjerne rynker med Botox?

De rynker vi ikke kan lide

Kan det lade sig gøre at fjerne de rynker, som vi ikke er glade for? Det kan det godt. Det kan godt være, at det kræver lidt tålmodighed, og det kan være, at vi skal til flere behandlinger hos en speciallæge, som kan hjælpe os med det. Der er nemlig tale om, at vi måske skal behandles med fillers. Og det kan godt være, at vi ikke skal have fillers ved rynkerne, men et andet sted. Fx ved læberne.

Rynkebehandling ved mundens område er lidt kompliceret. Ikke sådan, at selve behandlingen er svær eller farlig. Det er et spørgsmål om at gå forsigtigt til værks. Og her er speciallægens erfaring guld værd. Du vil nemlig ikke have, at din mund kommer til at se unaturlig ud i forhold til resten af dit ansigt. Næst efter øjnene er det nok munden, som de fleste mennesker lægger mærke til, når de ser dig. Så hvis din speciallæge anbefaler, at der skal gøres noget ved læberne, og ikke direkte ved rygerynkerne, så skal du lytte til ham eller hende. Det kan nemlig sagtens tænkes, at du vil få en ekstra bonus med sådan en rynkebehandling: Fyldigere læber – og det kan jo være smukt. Det er bare sådan, at når læberne skal behandles, så skal det ske gradvist. Det kan derfor kræve flere behandlinger. Men det kan betale sig. Du vil nemlig hurtigt kunne se en forskel. Også selv om du står i længere tid ved spejlet. Du vil komme til at se friskere ud. Og du vil dermed også komme til at se gladere ud.

Gå til en speciallæge

Så hvis du er meget ked af rynkerne, der har vist sig, ved munden, så bør du finde en dygtig speciallæge, der har erfaring. Du skal spørge ham eller hende om, hvad der kan gøres. I skal tale om, hvilke muligheder du har, og du skal naturligvis lytte til, hvad lægen foreslår. Du skal naturligvis også stille alle de spørgsmål, som dukker op, når I taler om det. Der er nemlig ingen tåbelige spørgsmål, når det handler om en rynkebehandling, der vil påvirke dit ansigts udseende. Og du har krav på at få svar på dine spørgsmål. Det sikrer, at I vælger den bedste løsning for dig.

Der er mange unge kvinder, der drømmer om at blive fotomodeller. De er smukke. Har højden. Har også en flot krop. Og et smukt ansigt. De henvender sig til et bureau og får måske en kontrakt. De arbejder hårdt. De rejser meget. Og alle beundrer dem. Tror, at de lever et liv i glamour. Hør lige her: Det gør de fleste modeller altså ikke. De lever et rimeligt normalt liv. De modeller, som du hører om, som lever det festlige og glamourøse liv, er der altså ikke så mange af. Jeg siger det bare. Som en lille advarsel. Du har jo besluttet dig for at forfølge en karriere som model. Jeg kan forstå eventyret. Jeg kan også godt forstå, at du har henvendt dig til en speciallæge for at få en botox behandling i København. Men hør lige efter endnu en gang: Hvis du vil have større læber, så er det altså ikke en botox behandling, du har brug for. Botox er ikke det middel, man bruger til at få større læber med. Bare så du ved det.

Fillers er nemt tilgængelige i København

Hvis du vil have større læber, så er den en filler behandling, du har brug for. Og det kan være en behandling, der strækker sig over noget tid. Dine læber skal jo bygges op ganske langsomt. Du kan nemlig ikke regne med, at lægen vil kunne lave en filler behandling i København, der får dine læber til at se ud lige præcist, som du vil have det. Opbygningen af læberne vil ske gradvist. Så når du nu har besluttet dig for at få større læber, så skal du være lidt tålmodig, inden du ser det endelige resultat. Nu tænker du nok, at du altid har troet, at det bare var et spørgsmål om en botox behandling – og så vil læberne være perfekte.

Større læber

Desværre kan jeg ikke fortælle dig, hvorfor du har troet det. En mulig forklaring er, at ’botox’ generelt bliver brugt som et fælles begreb for alle de behandlinger, vi kan få foretaget, så vi får et smukkere og friskere udseende. Der er dog forskel på botox og fillers. Det vil jeg dog ikke belære dig om her. Jeg vil bare sige til dig, at du skal tænke dig godt om, når du vil have større læber. Du skal være tålmodig. Og hvis jeg var dig, så ville jeg også lytte til lægen, som skal behandle dig. Han eller hun vil nemlig kunne rådgive dig bedst. Det handler jo om, at du skal se naturlig ud.

Hvis du har et element i dit ansigt – fx dine læber – som ser helt unaturligt ud, så har du nemlig ikke en ærlig chance hos de modelbureauer, du henvender dig til. Og ja, jeg gentager: Det er ikke en behandling, der lige kan klares på få timer. Du må være tålmodig og afvente, indtil du er tilfreds med dit udseende. Der kan gå længere tid, end du regner med. Du er dog ung, og du har massevis af tid foran dig. Så: Tal først med lægen om behandlingen, når du vil have større læber.