Forsinkelser til London

Forsinkelser til London

28/06/2022 Slået fra Af Eskild Strudsberg

Nu er det virkeligt på tide, at du kommer tilbage til London. Du har savnet de venner, du fik der i byen for mange år siden. I har holdt kontakten ved lige med jævnlige besøg hos hinanden – og især under Coronakrisen var det helt essentielt, at I kunne tale sammen via forskellige platforme. Men nu, hvor vi kan rejse frit, så skal du altså derover. Bare lige for at se dem. Kun en enkelt dag – eller to. Og ja, du har da faktisk tænkt dig at kombinere besøget hos dem med nogle ugers ferie i Storbritannien. Ikke kun i England. Du vil faktisk gerne til Skotland. Blot for at opleve den vilde natur deroppe.

London hurra

Du har allerede fundet billige flybilletter til London. Det var sådan set ikke så svært. Der er mange daglige afgange. Nogle af de flybilletter, du fandt, er dog så specifikt målrettet på London – og egentlig er du lidt i tvivl om det, er det, du vil købe.
Du beslutter dig derfor, at det ikke er tidsspilde at lave en lille, hurtig søgning efter billige flybilletter til Storbritannien. Det kan jo godt tænkes, at du hellere vil lande i Edinburgh og tage hjem til Danmark fra London. Det kommer jo helt an på, hvordan dine venner har det med tid og lyst til at se dig. Og det kommer jo også an på, hvornår du kan få fri fra dit job. Måske er du nødt til at starte ferien i London og ende i Edinburgh. Eller omvendt. Det kan kun tiden vise – og dine venner, som du venter på svar fra. Du sendte jo en mail her i, formiddags om at du gerne vil se dem i løbet af sommeren. De svarer nok i løbet af de kommende dage. Og når svaret kommer, så kan du bestemme, hvordan din rejseplan skal se ud.

Mange fly er forsinkede

Så er sommerferien skudt i gang. Alle har ferieplaner, og nogle har planlagt sommerferien for længe siden. Flybilletterne er blevet booket – og ja, vi har da også allerede hørt om de første klager over flyselskaberne, der tager sig den frihed at ombooke en billet, der allerede er købt og betalt. Er det et udtryk for den lille panik, der altid opstår, når vi glæder os til at komme på ferie? Eller er der et reelt problem, som flyselskaberne ikke havde forudset, og for at undgå at skulle betale kompensationer på grund af flyforsinkelse, så ombooker de bare billetter efter behov?

Det er jo, sådan at vi er blevet meget mere bevidste om vores rettigheder som passagerer på et fly. Og bliver vi udsat for en flyforsinkelse, der er længere end et bestemt antal timer, så har vi ret til kompensation. Det kan faktisk blive en dyr affære for et flyselskab. Og flyselskaberne er jo stadigvæk ikke kommet over de dybe økonomiske sår, de fik under Covid.

Dominoeffekt for passagererne

Ud over at flyforsinkelser er dyre for flyselskaberne, så er de altså også meget irriterende for passagererne. Der er ofte tale om, at nogle passagerer skal videre med et andet fly. Bliver de forsinkede, så skaber det en dominoeffekt, der kan række langt ud i verden. Et andet flyselskab kan nemlig vælge at vente på, at den forsinkede passager ankommer, hvilket skaber endnu en flyforsinkelse. Det kan også vælge at sende flyet afsted, og må derfor sørge for, at den forsinkede passager får billet til næste afgang til destinationen. Og det kan jo være katastrofalt for den pågældende rejsende. Måske er det ikke en ferierejse, som han eller hun er på. Måske skal den rejsende til et forretningsmøde, som kan afgøre virksomhedens fremtid. Og må mødet aflyses på grund af en flyforsinkelse, hvor store chancer er der så, for at forretningsmanden vil få succes senere?