Frederiksbergs bedste pudser

Frederiksbergs bedste pudser

03/06/2019 Slået fra Af Eskild Strudsberg

Solen skinner, og foråret er virkeligt kommet. Ja, vi er faktisk kommet godt forbi påsken og venter på pinsen. Det er en vidunderlig dag. Så jeg skal ud og nyde det gode vejr. Jeg skal en tur i Søndermarken. Måske burde jeg gå helt over til Frederiksberg Slot. Det gør jeg. Bruger min lørdag formiddag på noget, som alle vil synes, jeg ikke burde gøre: At gå en tur i stedet for at sørge for, at indkøbene til den kommende uge bliver gjort, og få gjort rent i hytten, så weekenden bliver fredelig.

Men da jeg nu har besluttet, at vejret er til, at jeg går en lang tur og nyder det, så gør jeg altså det.

Tid at pudse vinduer

På vej ud af lejligheden lægger jeg dog mærket til, at vinduerne trænger hårdt til at blive pudset. Det er længe, siden det sidst bliver gjort. Jeg skriver det på min huskeseddel, at jeg skal huske at ringe til vinduespudserfirmaet, jeg plejer at bruge. Går min tur i parken. På vej hjem fra Parken kommer jeg forbi supermarkedet. Gør de indkøb, jeg kan huske, at jeg skal. Får ligesom en glorie om hovedet: Har slået to fluer i et smæk: Gåtur og indkøb på samme lørdag formiddag.

Hjemme igen slår jeg telefonnummeret til vinduespudserfirmaet op. Jeg ringer op. ”Vi kan ikke besvare dit opkald lige nu. Læg en besked”. Øv. Lige nu, hvor jeg er i gang med at gøre de ting, jeg skal her lørdag formiddag, så har de travlt med at tale i telefon. Jeg ringer op igen. Samme besked. Jeg prøver én gang til et kvarter senere. Samme besked. Nå, de tager nok slet ikke telefonen om lørdagen. Det mente jeg ellers, at de plejer at gøre.
Jeg går på internettet for at se, om der er en vinduespudser, der har åbent om lørdagen.

Vinduespolering på Frederiksberg?

Det plejer Google at kunne vise mig. Søger efter billig vinduespudser Frederiksberg og ja, der kommer en liste frem. Nogle af vinduespudserne har åbent om lørdagen.
Jeg ringer op til firmaet øverst på listen.
Det viser sig, at det er firmaet, jeg har forsøgt at ringe op til. Da jeg spørger om, hvorfor de ikke svarer på det andet telefonnummer, jeg har, får jeg at vide, at det er, fordi det nummer gælder ikke længere. De har skiftet navn og selskabsform. Det var måske også grunden til, at jeg ikke kunne finde dem på Googles liste. Jeg talte med fyren om det. Han mente, at det var grunden. De har det gamle telefonnummer med telefonsvarer på, så folk, der ikke kender deres nye nummer, kan lægge en besked, og så vil de ringe dem op. Men de bruger ikke nummeret længere. Det bliver taget ned om et par måneder.

Det var da rart at vide. Jeg får booket en tid og er glad for, at det er den samme vinduespudser, som kommer i næste uge, som jeg altid bruger. Det er en glad fyr, som altid fløjter, og som er super sød til at huske at tørre stænk op fra gulvet, hvis han spilder sæbevand.