Gardiner til døren

Gardiner til døren

30/05/2018 Slået fra Af Eskild Strudsberg

Hold da op, hvor er det bøvlet at skulle flytte til en helt anden by i en landsdel, man absolut ikke kender noget til på forhånd. Den situation har min mand og jeg netop været igennem, fordi min mand fik nyt job, som gjorde det nødvendigt for os at flytte til Jylland efter hele vores hidtidige liv at have boet på Fyn.

Men min mands nye arbejde betød så stor en fremgang i indkomsten, at vi var enige om at tage springet. Vi købte et hus i vores nye hjemby, og i forbindelse med hushandlen besøgte vi byen flere gange, selv om vi måtte køre godt 150 km dertil.

Det var lidt tilfældigt, at jeg lagde mærke til, at der uden for et hus på samme villavej, som vi havde købt vores hus, holdt en pænt stor kassevogn, hvor der med store bogstaver stod Gardinbussen på siden. Det var nok, fordi kassevognen holdt der hver gang, vi kom forbi, at jeg lagde specielt mærke til det, for der gik nogle få uger imellem vores besøg, så det kunne jo ikke passe, at bilen holdt der, fordi beboerne i huset skulle have nye gardiner.

Lad os prøve Gardinbussen

Så da vi nærmede os flytningen og selvfølgelig også skulle have nye gardiner i vores hus, kom jeg i tanker om den kassevogn, så sidste gang vi besøgte vores nye hus inden selve flytningen, spadserede jeg de få hundrede meter hen til det hus, hvor Gardinbussen igen holdt parkeret i indkørslen. Jeg ringede på og fortalte, at vi stod for at skulle flytte ind i nummer 18, og så ville jeg bare høre, om kassevognen udenfor betød, at man kunne komme i kontakt med et gardinfirma her.

Manden, der havde lukket døren op, smilede og sagde, at det kunne jeg da i høj grad, for han var ansat i det firma og beskæftigede sig med at køre rundt med vareprøver, måle op og senere levere og montere gardiner for folk.

Jeg fortalte ham, at vi boede på Fyn og kun var på et kort besøg i vores nye hjem, og selv om klokken var omkring 19, tilbød han straks at komme hen til os, så vi kunne få en snak om mulighederne.

Det var dejligt, og den aften endte med, at vi fik bestilt gardiner af forskellige slags til hele huset. Manden med Gardinbussen virkede meget kompetent, og vi fik god vejledning i forbindelse med valget af, hvilken slags gardiner der ville være praktisk i de forskellige rum. Han havde også et væld af vareprøver i sin kassevogn, så vi på stedet kunne vælge de stoffer, vi gerne ville have til stofgardinerne.

Han målte vores vinduer op på stedet, og så spurgte han, hvornår vi næste gang kom på besøg, for så kunne han komme og montere gardinerne. Det endte nu med, at han lånte en nøgle til huset, så da vi flyttede ind knap to uger senere, var det i et hus, der var fuldt monteret med de nye gardiner.

Det fungerede perfekt, og vi var meget glade for den gode service.