Hvad er en armløfter?

Hvad er en armløfter?

30/03/2022 Slået fra Af Eskild Strudsberg

Hvis du er en af de mennesker, der udfører et af de jobs, som ingen vil tale om så hør her. Når jeg siger jobs, som ingen vil tale om, så tænker jeg på, at vi er mange, der sidder dag ud og dag ind ved en skærm og taster forskellige data ind. Det er et monotont job. Der skal ikke bruges så mange kræfter. Og ja, selvfølgelig skal vi være opmærksomme for ikke at lave fejl. Vi bruger energien der. Mange af os har dog smerter i armen. Og ja, nogle har da også udviklet arbejdsskader på grund af det monotone arbejde.

En mekanisk armløfter

Vi kunne helt sikkert få gavn af et simpelt, men effektivt lille, hjælpemiddel. Og nej, jeg taler ikke om, at vi skal have vippestole. Jeg taler heller ikke om, at vi skal lære at holde pause og lave nogle gymnastiske øvelser, så vi kan få blodet i omløb.
Jeg taler om, at vi kunne få det meget bedre, hvis vi kunne få en mekanisk armløfter som denne.

En mekanisk armløfter er sådan en dims, man kan spænde på et skrivebord og lægge underarmen op på. Dermed aflastes muskulaturen i overarmen og skulderen. Og det ville være alle tiders. Fordi arbejdsskaderne viser sig oftest, ved at vi får hovedpine og ondt i hele nakke og skulderregionen. Vi sidder simpelthen og spænder i muskelgrupperne der. Vi opdager det sjældent i tide, og når skaden er sket, ja så skal der bruges penge på fysioterapi eller massage. Har vi råd til det?

Overbelastning

Fordi vi bruger vores energi på at koncentrere os om ikke at taste forkerte data ind, så lægger vi ikke mærke til, at armen ofte bliver overbelastet. Det fører til de nævnte skader, som jeg lige nævnte. Så jeg vil gerne slå et slag for, at vi alle får sådan en mekanisk armløfter. Den vil kunne hjælpe os. Den vil kunne bidrage til, at vi ikke får de skader, som kan udvikle sig til alvorlige og permanente skader på vores krop.

Vi behøver ikke hver især at have en privat, mekanisk armløfter. Vi kan godt dele med vores kollegaer. Der skal bare være en armstøtte ved hvert skrivebord. De mekaniske armløftere kan nemlig indstilles i højden, så de passer til os alle. Og de er ikke svære at håndtere. Så det burde ikke være et problem. Tværtimod, så er det en løsning på et problem, som vi alle godt ved, eksisterer: Vi misbruger vores krop, fordi vi ikke har de rette hjælpemidler. Derfor, en mekanisk armløfter på hvert eneste skrivebord i virksomheden er et minimumskrav.De er blot et af mange gode eksempler på velfærdsteknologi, der gør en stor forskel.

Er der kollegaer, der ikke mener, at de har brug for sådan en mekanisme så sig til. Vi bliver ikke sure eller fornærmede. Vi vil bare gerne have gode arbejdsforhold, så vi alle kan være effektive. Vi er jo ikke robotter. Vi er mennesker. Er det for meget at bede om en mekanisk armløfter, når man efter 15 år har ondt i kroppen og nedsat muskelfunktion i armen?