Hvilken undervognsbehandling er bedst?

Hvilken undervognsbehandling er bedst?

07/06/2022 Slået fra Af Eskild Strudsberg

Hvorfor er det altid drengene, der ligesom får lov til at tale, når snakken går på biler? Har du ikke prøvet at være til en fest eller en stor familiekomsammen, hvor snakken går – og på et tidspunkt så handler det om biler. Drengene taler og udveksler erfaringer med deres biler. Pigerne? Ja, vi tier stille og begynder at tale om andre ting. Vi ved godt, at vi ikke er så velkommen ind i snakken om biler. Her er det, at mit kontrære sind kan få mig ud af det gode skind. Jeg synes, det er uretfærdigt. Hvorfor antager drengene bare, at vi – pigerne – ikke ved noget om biler. Vi kører lige så meget i bil som mænd. Vi ved lige så meget om dem som mænd.

Vi piger kan

Vi er ofte meget bedre bilister, fordi vi sommetider ikke tør tage chancer, og vi ved, at vi i virkeligheden har et våben i hænderne, når de ligger på bilens rat. Derfor bliver jeg lidt sur. Og jeg kan godt finde på at bryde ind i drengenes bilsnak for at fortælle dem en masse historier om de biler, jeg igennem mange år efterhånden har kørt i. Jeg kan også godt finde på at fortælle dem grelle historier om mishold af biler. Som mekaniker ved jeg faktisk meget – og jeg ser meget – når det handler om biler. Ok, drengene lytter til mig.

Jeg er til Tectyl

Og det hænder da også, at jeg får nogle spørgsmål – sådan på ’tomandshånd’ kan man sige – der handler om, fx hvilket middel giver den bedste undervognsbehandling. Tror de virkelig, at de kan få mig op i et hjørne, hvor jeg må indrømme, at jeg ikke ved det? Når jeg får sådan et spørgsmål, så svarer jeg altid, at det bedste middel imod rust er Tectyl. Jeg henviser dem også til det bedste sted, der behandler undervogne med Tectyl her i Odense. Når jeg så bliver spurgt om, hvorfor Tectyl er det bedste middel, så er mit svar, at det er fordi Tectyl er et gammelt firma, der investerer i at udvikle de bedste midler – samtidigt med, at de også tænker på miljøet. Og da biler generelt ikke er miljøvenlige, så har vi et ansvar for at tænke på, hvordan vi kan gøre vores bil så miljøvenlig som mulig. En af måderne at gøre det på er at spare på kemikalier og opløsningsmidler.

Miljøet er også vigtigt

Tectyl har faktisk et produkt, der beskytter glimrende imod rust, og som ikke indeholder opløsningsmidler. Derfor anbefaler jeg det. Og jeg får drejet samtalen i en retning, hvor kvinders meninger også bliver hørt. Alle vil jo gerne tale om miljø og beskyttelse af det. Og ja, det kan måske blive lidt ensformigt altid at høre, at vi skal passe på miljøet. Vi skal være bevidste om det. Men det virker. Jo mere vi taler om det, desto større bliver bevidstheden om det. Kan jeg lide at få olie på hænderne: Nej, det kan jeg ikke. Det er bare en del af mit job. Og jeg ved godt, hvordan jeg får olien skrubbet af hænderne. Jeg bruger naturligvis også økologiske midler til det.