Hvorfor det er tabu at gå til parterapi: Stigmatisering af mental sundhed

Hvorfor det er tabu at gå til parterapi: Stigmatisering af mental sundhed

04/05/2022 Slået fra Af Admin

Det er ingen hemmelighed, at mental sundhed er et tabubelagt emne. Folk er ofte flove over at tale om deres mentale problemer, og der er en masse stigmatisering, forbundet med dem. Dette gælder især, når det drejer sig om parterapi. Mange mennesker tror, at hvis man er nødt til at gå i parterapi, så må ens forhold være i dårlig form. Dette er simpelthen ikke tilfældet! I dette blogindlæg vil vi fortælle, hvorfor det er tabubelagt at gå i parterapi, og hvorfor du ikke skal skamme dig over at søge hjælp.

Det er normalt at have problemer i parforhold

Parterapi er tabubelagt, fordi det opfattes som et tegn på svaghed. Mange mennesker mener, at hvis man ikke kan løse sine egne problemer, er man ikke stærk nok til at være i et forhold. Dette er simpelthen ikke sandt! Alle har problemer, og alle har brug for hjælp fra tid til anden. Bare fordi du har brug for hjælp, betyder det ikke, at du er svag. Faktisk kræver det meget styrke at indrømme, at du har brug for hjælp og at søge parterapi.

Parterapi er ikke kun for par i dårlige forhold

En anden grund til, at parterapi er tabubelagt, er, fordi folk tror, at det kun er for par, der er i dårlige forhold. Dette er heller ikke sandt! Parforhold er hårdt arbejde, og selv de bedste forhold kan have gavn af terapi. Terapi kan hjælpe jer til at kommunikere bedre forstå hinandens behov og løse konflikter. Selv hvis jeres forhold går godt, kan parterapi være med til at gøre det endnu stærkere.

Find en god parterapeut

Der findes flere parterapeuter i Danmark, og hvis du bor nær København, så kan vi anbefale Eskil Holten, som er en mandlig parterapeut, som også er utrolig anerkendt. Han har hjulpet mange par igennem kriser, og det hjælper at få en 3. part ind og kommentere, da man godt kan have svært ved at få et objektivt syn på sit forhold, når man selv er i det – læs mere