Hvorfor hedder Valdemarsro Valdemarsro?

Hvorfor hedder Valdemarsro Valdemarsro?

05/02/2022 Slået fra Af Admin

Der er mange mulige forklaringer på navnet Valdemarsro, men den mest sandsynlige forklaring er, at Valdemar I, konge af Danmark, havde et jagthytte i området. Der er spor af en vej, der fører fra Vordingborg til Fakse, skåret ind i klippen i form af et S. Vejen var en gammel vikingevej, som fortsatte videre til Køge og muligvis endnu længere. De tidligste boliger i Fakse blev opført med sten fra markerne og fra stranden, men fra begyndelsen af 1700-tallet blev det almindeligt at bruge mursten – sandsynligvis et resultat af, at jorden var udpint. Da Valdemarsros kirke blev bygget i 1777, blev den opført med mursten fra slotsruinen på det nærliggende Tårnborg. Landsbyen hed oprindeligt Faa (betyder Fakses gård) og var sandsynligvis et fiskerleje. Navnet blev senere ændret til Fakse, derefter til Fåsse).

Madlavning med en enkelt pande er den hurtigste vej til et lækkert måltid

Madlavning er en fantastisk måde at tilbringe tid med familie og venner. Det kan også være en god måde at vise din kærlighed til nogen. Når du laver mad til nogen, viser du, at du holder af dem og vil gøre dem glade. Madlavning er også en fantastisk måde at blive kreativ og udtrykke dig selv. Der er uendelige muligheder, når det kommer til madlavning, så vær ikke bange for at eksperimentere. Læg ikke for mange ingredienser i. Det er fristende at lave en ny opskrift, præcis som den smager, når du først prøver den, men det kan føre til en meget forvirret ret. Hold i stedet dine opskrifter enkle og nemme, og de bliver nemmere at kopiere. Hvis du planlægger at lave mad med spyd, så invester i nogle grillspyd af god kvalitet.

Lækker middagsweekend: Få mest muligt ud af din fridag med disse opskrifter!

Den forgangne weekend var bestemt en lækker en! I lørdags lavede vi en stor portion chili og fik den med alt tilbehøret – creme fraiche, ost, grønne løg og avocado. Det var så godt! Senere på aftenen grillede vi nogle bøffer og nød dem med nogle ristede rosenkål og søde kartoffelfrites. Mums! Søndagen var lige så god med en stor morgenmad med pandekager, bacon og æg. Til frokost spiste vi sandwich og til aften grillede vi nogle kyllingebryster og serverede dem med en lækker ananassalsa. Det var den perfekte weekend med god mad!Da vi lavede så meget mad den sidste weekend, sørgede jeg for at fryse noget af det til fremtidige måltider.

Link til artiklen

https://nem-aftensmad.nu/