Meditere sig selv lykkelig?

Meditere sig selv lykkelig?

13/06/2018 Slået fra Af Eskild Strudsberg

Kan du tænke dig mere lykkelig? Ja, det kan du faktisk godt. Det er noget, vi alle sammen kan gøre. Nogle af os går måske bare og hænger med næbet i det daglige, og så kan en ny måde at se på tingene hjælpe. Nogle af os har måske en mere dybereliggende depression, og her kan noget psykologhjælp – se her: https://nordiskkrisekorps.dk/ – være på sin plads til at komme videre. Uanset hvad er disse råd nogle, vi alle kan bruge.

Meditation?

Meditation er en god hjælp for mange til at lære at leve i øjeblikket. Meditation er motion for din hjerne. Gør du meditation til en del af din hverdag, kan du dæmpe den del af din hjerne, der har med negative tanker at gøre og skrue op for den positive del af hjernen.

Du kan sidde eller ligge ned og lave en kropsscanning. Tænk på hver del af din krop, og slap af i hver enkelt kropsdel, mens du scanner din krop. Start med fødderne, og arbejd opad.

Du behøver ikke at ligge eller sidde for at meditere. Du kan også gå en tur. Her fokuserer du på hvert skridt, på følelsen når dine fødder når jorden, din vejrtækning og hvordan vinden føles etc.

Indarbejd også nogle andre daglige ritualer. Det kan være at nyde det øjeblik, du sidder med en god kop kaffe, går udenfor i din frokostpause og føler solen på huden eller det at lege med din hund, når du kommer hjem. Find dine egne nydelsesøjeblikke.

Prøv også at fokusere på det, du gør. Nyd dine måltider i stedet for at multitaske og være på din telefon etc. I det hele taget vær i nuet, og prøv at gøre hverdagsting til oplevelser.

Du behøver ikke at begrænse dig til nuet. Du kan også tænke over nogle dejlige øjeblikke, du har oplevet. Det vil gøre dig mere positiv.