MEM i Ballerup

MEM i Ballerup

21/02/2022 Slået fra Af Eskild Strudsberg

Her i landet er vi faktisk ret dygtige til at gøre tingene selv. Vi har naturligvis haft både gode og dårlige erfaringer, når vi har lavet et større eller mindre projekt i vores bolig. Det kan være, at vi selv har lagt det nye gulv ude i garagen. Det kan være, at vi har bygget en fin reol. Vi har mange gøremål i huset. Helt sikkert kan vi godt selv finde ud af at sætte en ny loftslampe op. Vi sørger da også selv for rengøringen. Mindst en gang om ugen får huset en overhaling, så støv og snavs bliver fjernet. Nogle af os har dog fundet ud af, at vi kan få hjælp til nogle af de gøremål, som vi ikke selv rigtigt gider – eller kan – gøre. Vi har måske fået en professionel vinduespudser i Ballerup til at stå for den del af arbejdet.

Det at pudse vinduer

Vinduespudsning er jo ikke et job, som vi egentlig bryder os om. Og det er ofte et job som vi efter at have gjort huset rent indvendigt, er lidt for trætte til at tage fat på. Men de fleste af os insisterer på at gøre hele arbejdet selv. En undersøgelse har vist, at kun professionelle vinduespudsere kun besøger 30% af vores boliger, så vinduerne kan gøres rene. Hvem besøger de så. Jeg tænker umiddelbart, at de besøger ældre mennesker, som måske har det lidt svært ved at nå helt op til vinduernes øverste hjørner.

Hvem bruger vinduespolering

Nu nævnte jeg Ballerup for lidt siden. Lad og lige kigge på, hvem det kan være dér, der får besøg af vinduespudsere fra Ballerup som dem fra MEM. Der bor knapt 50.000 mennesker i Ballerup. Af dem er lige godt 10.000 over 65 år. Det fortæller mig, at hvis vinduespudserne besøger 30%, så er kun 20% af besøgende rettet mod den ældste befolkningsgruppe. Hvem er de sidste 10% så?

Er det dem, der ved alt om håndværker- eller servicefradraget, eller hvad det nu hedder, som benytter sig af det, så de kan få et skattefradrag? Eller er det bare de ’dovne’, som hader at pudse vinduer? Det er ikke til at vide. Men undersøgelsen, som jeg så, fortalte, at der er en tendens til, at flere og flere mennesker vælger at betale sig fra at få vinduerne pudset professionelt. Og hvis vi antager, at Ballerup udtrykker et gennemsnit, så ser fremtiden for vinduespudsere i Ballerup god ud. Der vil være flere mennesker, som gerne vil have besøg af en dygtig vinduespudser i Ballerup i fremtiden. Og for den sags skyld også i alle andre kommuner. Nu var Ballerup bare et eksempel.

Travle mennesker outsourcer

Og ja, vi ser jo også en anden tendens: Vi har travlt i vores hverdag. Vi får mere og mere at lave. Der er flere og flere ting, som vi skal nå til dagligt. Og er det ikke bare lækkert at komme hjem og, så finde ud af, at vinduespudseren har været på besøg, og har fjernet striberne? Det er logisk, at flere og flere mennesker får en professionel vinduespudser til at gøre det arbejde.