Optimering af busselskabet

Optimering af busselskabet

12/07/2018 Slået fra Af Eskild Strudsberg

Busser er jo en del af den kollektive transport – når der da ikke lige er tale om turistbusser. Og kollektiv transport er og bliver den mest miljøvenlige metode at transportere mennesker fra A til B på, hvorfor det er vigtigt at sikre, at bustransport også kan være en bæredygtig forretning rent økonomisk. Det kan man gøre på flere og simultane måder, og hos os er vi i gang med at implementere Lean og hele principgrundlaget i Six Sigma.

Vi skal internt certificeres

Vi arbejder sammen med et stort og kendt konsulentfirma, der guider os gennem hele processen, og det gør de både via deres egne konsulenter og via uddannelse af flere medarbejdere her, så vi på ret kort sigt blver helt selvkørende i både vedligeholdelse af systemerne samt i oplæring af nye medarbejdere.

Ret beset deles uddannelserne af os op i to certificeringer – nemlig henholdsvis:

Det er jo ikke noget, der lige overstås på en eftermiddag, men vi er meget positive nu, hvor vi er kommet i gang. Det skal indrømmes, at der visse steder i organisationen var en del skepsis tidligere, men den er altså væk nu, hvor selv de mest tvivlende ser og mærker, at det faktisk gør en forskel.

STORM – på mere ned én måde

Som nævnt benytter vi et konsulentfirma, der både uddanner og fungerer som facilitatorer for implementering af Six Sigma i virksomheder og organisationer. Og det er firmaet STORM – House of Six Sigma, vi bruger. De gør det bare helt fantastisk, og man kan faktisk godt sige, at de har indtaget os som en storm 🙂 I hvert fald har de formået at gøre det hele både sjovt, spændende og yderst lukrativt allerede – og vi er slet ikke færdige.