Refelksarbejdstøj og dårlig hud?

Refelksarbejdstøj og dårlig hud?

08/11/2018 Slået fra Af Eskild Strudsberg

Min bedste ven ringede mig op. Han var grædefærdig, fordi han måtte fortælle mig, at han ikke har lyst til, at nogen som helst ser ham. Så, han kunne ikke komme til middag den aften, som vi havde aftalt. Jeg spurgte ind til hvad der er sket, siden han ikke vil se nogen.

Hudproblemer

Nej, nej, det er ikke, at han ikke vil se nogen, sagde han, sagen er, at jeg har et problem med min hud i ansigtet, det er som om jeg er blevet fyldt med små kratere, som blusser op i rød farve. Jeg ligner en udtværet tomat. Jeg har bare ikke mod til at gå udenfor, vil ikke have, at folk kan se mig sådan her. Kender du noget hudpleje til mænd, som jeg kan smøre på, så jeg ikke skal føle mig til grin?

Åh, den stakkel, tænker jeg. Jeg ved, at han er meget påpasselig med sin fremtoning. Hans job kræver, at han ser sund og rask ud. Hvis han siger, at han ligner en udtværet tomat, så er det virkeligt slemt. Og han skal jo bære refleksarbejdstøj, så folk ser ham virkelig!

Jeg ved nemlig, at han er en person, som passer på, men som også sætter en grænse for, hvad han vil gå med til mht. makeup til mænd og den slags. Han sagde faktisk, at han føler sig så skidt tilpas med det eksem, at han ville folde et tørklæde om hovedet, og gå hen på apoteket for at få et godt råd, til hvad han skal gøre. Han skal på arbejde i morgen – og vil ikke melde sig syg.

Mænds fremtoning

Trist over, at jeg ikke ser den aften, går jeg alligevel i gang med at lave middagen… begynder at tænke over det der med udseende, fremtoning, jobs og hvordan mænd mon har det med det.

Tænke, tænke, tænke, pludselig slår det ned i mig, at der er mange mænd, som har problemer med deres hud, og som har brug for hudpleje produkter. Hudpleje til mænd har aldrig været en del af min verden, fordi, som kvinde, har jeg altid passet på min hud. Jeg sætter faktisk en ære i at den er velplejet. Men jeg har egentlig ikke tænkt på at det også gælder mænd. De taler ikke højt om det. Eller måske skjuler de problemet bag et flot og velplejet skæg?

Fx, hvordan vil en buschauffør føle sig tilpas bag rattet, hvis han ved, at folk kigger på ham som om han er meget syg, fordi han har eksem på kinderne? Eller en af de der kommunalt ansatte, som altid er sure, men gør deres job? Det må være meget ubehageligt, ikke at have lært, at passe på sin hud.  Og det må være et nederlag for dem, mændene altså, ikke at indrømme, at de også tænker på deres udseende.

Jeg er stolt af min ven, han turde sige sandheden til mig, at han er flov over at have en grim hud. Jeg har sat mig i hovedet, at jeg vil gøre hvad jeg kan for at hjælpe ham over problemet. Så nu går jeg ind i butikkerne jeg kender, og spørger efter hudplejeprodukter til mænd. Han kan jo også overveje en sund og god slankekur – det ville nok hjælpe også!