Rejser og forsinkelser

Rejser og forsinkelser

08/09/2023 Slået fra Af Eskild Strudsberg

Selvom København er en af de smukkeste byer i verden, så kan det altså godt blive nødvendigt at forlade den i et par dage. Især i den periode, hvor byen er overrendt af turister – eller hvor der bare er for mange mennesker, der skal til jazz festival eller til et eller andet event. Pride eller maraton. Ligegyldigt. Der er perioder, hvor København er uudholdelig. Og hvad gør du i de perioder? Tager du toget i den modsatte retning – til Vestjylland? Booker du et spaophold på et slot på Fyn? Finder du en hyggelig kro, booker et par nætters overnatning dér og går lange ture i naturen?

Afbudsrejser ud i Europa

Eller kigger du på afbudsrejser her til en anden storby. Fx Gdansk? Eller Berlin? En afbudsrejse behøver jo ikke vare en hel uge. Den kan strække sig over en forlænget weekend. Fx den weekend, hvor der afholdes Ironman! Den behøver heller ikke at være en efterligning i miniform af en decideret charterrejse. Du kan sagtens finde en afbudsrejse, som både går til en storby i få dage og som ikke ligner en af de der charterrejser, hvor du bliver kostet ind og ud af en bus i lyntempo, fordi I – du og de andre gæster – skal nå at se det hele på den halve tid. Og ja, jo tættere på København din afbudsrejse går til, desto mindre tid skal du bruge på selve rejsen dertil. En tur til Berlin vil jo ikke tage mere end godt tre kvarter i flyveren. Og så får du selvfølgelig den internationale oplevelse i lufthavnen med.

Forsinkede fly er en byld

Det kan bare være ret irriterende, hvis der så sniger sig en dum flyforsinkelse ind i programmet. Men alligevel. Det kan alle jo komme ud for. Det er nok også det eneste uheld, som du kan komme ud for. Men så husk lige, at alt efter hvor længe flyforsinkelsen varer, så kan du måske få kompensation. Men det er en anden sag, som vi ikke behøver at gå i dybden med her!

Når du så har besluttet dig for at rejse væk i nogle få dage, så skal du bare booke din rejse.

Hvor går rejsen hen?

Måske går den til Stockholm eller Oslo. Måske skal du til Warszawa eller Riga. Uanset hvor rejsen går hen, så får du nogle skønne dage, hvor du kan udforske byen, du besøger. Du har ikke dårlig samvittighed over at rejse alene eller at bruge lidt ekstra penge på dig selv. Du ved nemlig, at den vil forfriske dig og dit sind: Du får gået massevis af km. Du køber måske noget af det rejseudstyr, som du glemte, meget billigere end hjemme i København. Måske køber du en lidt klodset souvenir. Det gør ikke noget. Du får en god tur. Og fordi afbudsrejsen er kort, så behøver du jo heller ikke at have en af dine store kufferter med. Du kan sagtens nøjes med en lille kuffert, som du må have med ind i flyets kabine – det ved vi rejsevante danskere godt. Det er faktisk op til dig. Måske skal du dog overveje, at du har tøj med, som er egnet til alle slags vejr.