Så skal der handles

Så skal der handles

14/02/2022 Slået fra Af Eskild Strudsberg

Hjemme i min lejlighed har jeg et hobbyværelse. Der er alt muligt hobbygrej, som jeg gennem tiderne har samlet. Jeg har altid været glad for at bruge mine hænder og at udvikle små objekter, som jeg kan give som en gave eller sælge på loppemarkeder og den slags. Lige i øjeblikket arbejder jeg med metal. Jeg laver små skulpturer og vægdekorationer. Metallet, jeg bruger, finder jeg på genbrugspladserne. Det behøver ikke at være fint nyt stål eller jern. Det må gerne være lidt rustent og slidt. Det, synes jeg, fortæller en historie. Efterhånden har jeg fået samlet en del metal, som jeg nu vil omsætte til en stor vægdekoration. Men jeg har ikke alt det udstyr, jeg har brug for.

Skruetvinger kan bruges til alt

Jeg har købt en træhylde – en bred én, som jeg bruger som underlag, når jeg banker og limer. Jeg lægger den på mit arbejdsbord, fordi jeg gerne vil beskytte det. Men det er irriterende, når hylden flytter sig, når jeg arbejder. Derfor skal jeg finde 4 gode skruetvinger, som jeg kan bruge til at holde hylden fast på bordet med.

Jeg har kigget i forskellige hobbyforretninger efter skruetvingerne, som står på min indkøbsliste. Men dem jeg har fundet, har ikke været i stand til at kunne holde både hylden og bordet sammen. Dem, jeg har set, er nærmest sådan nogle store klemmer. De kan bare ikke nå over begge fladerne. Jeg kom forbi en rigtig værktøjsforretning i går, hvor jeg så skruetvingerne, jeg har brug for. Jeg købte 4 på stedet – lige med det samme. Og min improviserede arbejdsbænk fungerer fint nu.
Det har givet mig blod på tanden. Jeg kan lave mange flere ting nu, fordi jeg har indset, at jeg kan holde hylden fast.

En skruemaskine er et must

Fx så kan jeg begynde at bore i metallet og sætte de sammen med rustne søm og skruer. Og møtrikker. Det udvider min horisont, at jeg kan bruge flere elementer i mine små kreationer. Så det næste, der står på min ønskeseddel, er at anskaffe mig en god og billig skruemaskine. Sådan en, der både kan bore huller og skrue skruer i. Den behøver ikke at være stor, men den må helst ikke larme for meget.

Jeg skal hen til forretningen med el-værktøj (det er dem her) i morgen for at se, hvad de har. Jeg har set, at man kan få skruemaskiner, der er batteridrevne. Men jeg er ikke sikker på, om det er bedre at få en med ledning. Den batteridrevne er måske mere fleksibel, men den med ledning løber ikke tør for strøm.

En ting er jeg dog sikker på: Den skal ikke nødvendigvis kunne skrue store skruer eller bore kæmpestore hul. Gad vide, om de sælger paraffin eller bivoks i den forretning? Det er jo altid en god idé at smøre lidt af den slags på, så man kan bevare borene længere. Jeg tænker, at jeg kan få nogle gode råd nede i forretningen, hvis jeg forklarer dem, hvad det nye værktøj skal bruges til. På deres site skriver de, at man altid kan komme forbi og få gode råd og vejledning. Det har jeg virkeligt brug for lige nu.