Sportsskader hos ældre

Sportsskader hos ældre

27/09/2023 Slået fra Af Eskild Strudsberg

Jo ældre vi bliver, desto flere skavanker får vi. Det er helt naturligt. Faktisk siges det jo, at kroppen begynder at forfalde fysisk, når vi bliver omkring de 30 år gamle. Der er derfor en god grund til, at vi skal holde os i form. Ingen ønsker at have en nedslidt krop som 35-årig. Bare rolig, så hurtigt går det ikke. Jeg vil bare sige, at vi har godt af at dyrke sport og motion så længe vi overhovedet kan. – Og ja, der findes da sportsfolk, der er over de 90 og som både løber marathon, rider jagt og går kapgang. Så være ikke bange. Jeg stiller bare tingene på spidsen. Og det gør jeg, fordi jeg ved, hvor svært det kan være at komme tilbage i form efter en lang pause.

Hold dig i god form

Hvad vil jeg egentlig sige: Jo: du skal holde dig i form hele tiden, fordi så undgår du de sportsskader som følger med, når du genoptager din sport. Og får du en sportsskade, når du er lidt oppe i alderen, så tager det altså meget lang tid at komme sig over den. Dels skal skaden hele – det kan fx være et fald, der har medført et brækket ben. Dels skal du i genoptræning. Og her er det vigtigt, at du finder en god fysioterapeut i det område, du bor i.

Fysioterapeuter med speciale i sport

Så, hvis du bor i Vanløse, så led på Google efter ”fysioterapi Vanløse”. Du vil hurtigt finde navne og adresser på fysioterapeuter i Vanløse. Nej, fysioterapeuten behøver ikke at have speciale i sportsfysioterapi, men det vil selvfølgelig være en fordel for dig, fordi det er en sportsskade, du skal overkomme. Det er bare sådan, at de fleste sportsfysioterapeuter holder til i København. Men hvis du ikke har problemer med at rejse imellem Vanløse og København, så kan du jo vælge en sportsfysioterapeut i København.

I nogle tilfælde, når vi kommer lidt op i alderen, så kan en sportsskade føles uendelig at komme sig over. Det skyldes, at din fysioterapeut i Vanløse holder dig lidt tilbage fra at genoptage sporten igen. Han eller hun vil nemlig være helt sikker på, at du er helt rask, inden du begynder igen. Er du ikke det, så er der nemlig chance for, at skaden bryder op – eller at du får en anden skade, som kan tage endnu længere tid at komme sig over.

Kun gode grunde

Der er altså god grund til, at vi holder os i god form så længe vi kan – stabilt og hele tiden. Det sikrer, at vi ikke får sportsskader. Selvfølgelig kan vi være rigtigt uheldige. Men de fleste skader opstår, fordi vi enten har overdrevet med sporten, eller fordi vores krop slet ikke er parat til at modtage det pres, som vi udsætter den for under træning. Men har du holdt en pause fra din sport i flere år, så begynd langsomt igen. Stille og roligt. Og nyd, at du er et sted i tilværelsen, hvor du også kan nyde at få en god gang massage, som kan forhindre, at du får skader.