Stressende buskørsel

Stressende buskørsel

14/06/2018 Slået fra Af Eskild Strudsberg

Det er nok de færreste, der tænker over det, men at køre bus er ofte særdeles stressende for chaufføren. Der er flere faktorer, der spiller ind her. Trafik er naturligvis en faktor, og her er det især de urbane busruter, der er udsatte. Så er der passagererne, der i høj grad bidrager til stress hos chaufføren. Lad os kort bryde disse to områder ned her.

Trafik

Den stigende trafik i større byer kombineret med de ekstremt hensynsløse cyklister, der udviser en dødsforagt af ubegribelige dimensioner, gør, at chaufførerne i vores busser er i den gule zone konstant. Der er ikke meget at gøre ved det udover at huske på, at du som medtrafikant kan og bør udvise hensyn til busser, da de dels har en stram køreplan og dels har chaufføren et enormt ansvar.

Passagererne

Bussens passagerer bidrager både bevidst og ubevidst til stress hos chaufføren. Ubevidst og ganske uskyldigt ved blot at være passagerer og dermed reelt være chaufførens ansvar.

Bevidst når de brokker sig, laver ballade i bussen eller udviser decideret truende og/eller voldelig adfærd.

Hvad kan vi gøre med stress i busserne?

Udover at sikre vores chauffører den bedste uddannelse, er der et andet område, vi har haft ganske stor succes med: Stresscoaching! Ved at sikre, at de har adgang til professionel coaching, har vi nedbragt antallet af sygedage ganske betragteligt, og vi oplever en større arbejdsglæde i hverdagen. Det er ganske enkelt blevet nemmere for dem at håndtere at have ansvaret for måske 40-50 passagerer i en trafik, der kan give enhver våde håndflader.

Vi benytter eksterne hjælp, men vi er sideløbende i gang med at implementere en decideret stresscoach uddannelse internt, som forestås af: https://lifeconsulting.dk/stresscoach-uddannelse

Som altid: Vores kunders tilfredshed og sikkerhed er uløseligt forbundet med vores chaufførers trivsel!