Synes du også, det er svært at gennemskue A-kasserne?

Synes du også, det er svært at gennemskue A-kasserne?

10/08/2019 Slået fra Af Admin

Så er du ikke alene. Der er mange der ikke kan finde hoved og hale i det danske A-kasse system. Nogle gange virker det som et levn fra en hedengangen fortid. En tid hvor bureaukrati var alle vegne og hver en lille embedsmand var en konge i sit lille rige – på den anden side af skranken. Systemet vækker minder om en tid hvor Egon Olsen og hans bande kunne løbe rundt i byen – uden at nogen vendte hovedet efter dem.

I Danmark betaler vi stort set hele velfærden over skatten. Det er simpelt og effektiv. Men når du bliver arbejdsløs eller syg og vil have dagpenge, så skal du være medlem i en A-kasse. Ellers er der kun kontanthjælp – måske. Du kan også læse her hvordan du spare penge.

Der er ingen alternativer til A-kassen

Kontanthjælpen er ikke noget at blive glad over. Ikke kun at den er småt med kontanter, kommunen kræver også kontrol over din privatøkonomi. Inden du kan få kontanthjælp, skal du først spise dig igennem din evt. formue. Ejer du hus eller sommerhus, skal det forvandles i kontanter. Disse skal du bruge op inden du kan få kontanthjælp. Det er kun de sidste 10.000,- der ikke bliver modregnet.

Det lyder ikke sjovt og det er det heller ikke. Der findes fortællinger om de dovne Robert’er der lever et lystigt liv i sus og brus på kontanthjælpen. De er bare for dovne til at arbejde og vil hellere udnytte systemet.

Måske var der engang et system der kunne udnyttes til et liv i sus og brus. Men det findes ganske bestemt ikke i dag. Bliver du syg, eller langtidsledig i dag, så er du simpelthen på r… hvis ikke du er medlem i en A-kasse.

Ok, ok. Men hvilken A-kasse så? Der findes jo så mange!

Det kan man også undre sig over, hvorfor der skal være så mange, når de alle sælger det samme. Men helt det samme er det faktisk ikke. Alle A-kasser er syge- og arbejdsløshedsforsikringer. At være medlem er den eneste måde at sikre dig syge- eller ledigheds dagpenge på. Men derudover kan det være ret forskelligt hvad du kan få i en A-kasse.

Klik på linket for en guide over de mange danske A-kasser, hvad de står for, og hvad de koster.

Som så ofte, du får hvad du betaler for. De billigste A-kasser vil give dig samme dagpenge, under de samme betingelser som de dyreste. Det er de forpligtet til ved lov. Men så får du heller ikke mere.

Dyrere A-kasser vil tilbyde dig coaching, rådgivning og kurser, og evt. flere medlemsfordele. Både gratis og mod betaling. Nogle A-kasser er også tilknyttet bestemte fagforeninger og du får rabat for at være medlem i begge to.