Trafikken i byen

Trafikken i byen

10/06/2018 Slået fra Af Eskild Strudsberg

Er der noget, vi alle kan enes om, er det nok, at trafikken i byerne er ved at tage alvorligt overhånd. Vi, der kører bus, ved, at det er ved at være et sandt mareridt. Ikke mindst i København, der jo adskiller sig en del fra Flensburg qua sin størrelse. Men for nylig så jeg noget i København, der gav mig lidt optimisme igen:

En låsesmed på cykel

Nu er det jo ikke i sig selv en sensation, men det er faktisk forbavsende, at ikke flere mindre pladskrævende servicefag har fundet – eller rettere – genfundet cyklen som transportmiddel i den indre by. De fylder jo intet, de forurener ikke – og de er ikke vanskelige at parkere.

Det, jeg så, var en låsesmed, der med firmanavnet Den Cyklende Låsesmed kører hele hovedstaden tynd på en lettere specialbygget cykel, der vel kan betegnes som en moderne udgave af den ikoniske Long John. Med infrastrukturen i København, de mange biler og det ofte osende miljø, er konceptet jo en klar vinder. Og selvom København da er en stor by, er det jo altså ikke lange afstande, der præger byen trods alt.

Låsesmeden dækker – udover det, der må betegnes som det indre København også disse områder:

  • Østerbro
  • Nørrebro
  • Vesterbro
  • Frederiksberg

Og som rosinen i pølseenden dækkes også den ø (som mange helt glemmer er en ø), der kaldes Amager. Det med at være låsesmed på Amager kan du læse mere om her.

Måske byens hurtigste låsesmed

Nu ser jeg jo trafikken fra bussen, men jeg er ikke i tvivl om, at det firma nok kan bryste sig af at være den hurtigste låsesmed i København. Når vi holder i uendelige køer i byen, ser vi jo cyklerne drøne forbi. Og jeg har faktsik set den iøjnefaldende Long John flere gange, når han kommer susende på vej mod en opgave med oplukning, udskiftning af låse eller hvad det nu kan være, en låsesmed er på vej til.

Smart – det er det sgu!