Camping i Europa

Camping i Europa

13/09/2021 Slået fra Af Admin

Jeg har lavet en lille undersøgelse, fordi mange af vores venner har været meget misundelige på os. Vi var nemlig så heldige at finde plads på en camping i Frankrig her i sommers. Vi har en del venner, som vi har mødt på camping rundt omkring i Europa. De fleste af dem ville gerne have været afsted her i sommers. Men de var for sent ude med at booke plads. Vi var heldige. Vi fandt et afbud. Vi havde sådan set håbet på, at det ville blive camping i Kroatien, vi skulle opleve i år. Men det endte altså med at blive Frankrig. Det var en vidunderlig sommerferie. Og ja, vi har da også ’pralet’ overfor, vores venner ved at vise dem dejlige billeder fra Frankrig og de mennesker, vi mødte der.

Hvad er forhindringerne

Min undersøgelse gik så ud på at finde ud af hvorfor mange af vores venner ikke kunne komme afsted på camping i år. Jeg har været inde på nogle sites, jeg kender, hvor de sælger, rejser til campingpladser rundt omkring. Og jeg må sige, at man skal være tidligt ude for at finde plads på en camping. Der er stor efterspørgsel på dem, kan jeg forstå. Allerede nu her i september kan (skal?) man, nemlig booke pladser til næste sommer. Først tænkte jeg, at der sikkert er mange mennesker, der allerede nu planlægger deres sommerferie i 2022. Men er det kun vores ønske om at have alt planlagt og lagt i rammer, så vi ved, hvad vi skal, der er grund til, at jeg allerede nu kan booke pladser på en camping ved Adriaterhavet? Eller er det, fordi der har været stort pres på rejsearrangørerne, og de har indset, at vi ikke kommer ind i et nyt og meget strengt lockdown?

Kender ikke svaret

Jeg kan ikke give dig et helt præcist svar på spørgsmålet. Men jeg har stærkt på fornemmelsen, at mange mennesker, der kom på campingferie i år, kom afsted, fordi de bookede meget tidligt, og fordi de valgte ikke at bruge kollektive transportmidler til deres rejse. De valgte at køre på bilferie. Og de har nu opdaget, hvor dejligt det kan være at være på camping. Det er jo ikke bare en plads med telte. En moderne camping har mange faciliteter. Det eneste, der adskiller dem fra store hotelkomplekser, er overnatningsformen, som sker i telt, en campingvogn eller i et mobilhome. Selv har jeg engang boet i et mobilhome i Italien. Det var ganske fint. Men jeg foretrækker faktisk telt eller campingvogn. Det er nemlig der, man kommer tæt på andre mennesker. Det er der, man virkeligt møder andre mennesker.

Book hellere i god tid

Nå, men altså, jeg har jo indset, at vi skal være tidligt ude, hvis vi skal have plads på en camping til næste år, så vil jeg tage en snak med min mand om det i aften. Skal vi booke plads på en camping ved Adriaterhavskysten nu, og, så begynde at spare penge sammen til køreturen derned? Eller skal vi vente lidt? Selv har jeg mest lyst til at booke allerede nu – selv en bilferie skal bookes i god tid.