Cykelshorts er en nødvendighed for cykelryttere

Cykelshorts er en nødvendighed for cykelryttere

12/04/2021 Slået fra Af Admin

I Sønderjylland og området omkring Flensborg er der utallige velbeskrevne cykelruter. Er man derfor glad for at cykle, har man god mulighed for at prøve sine kræfter af der. Når man skal i gang med at cykle eller måske har cyklet et stykke tid, er det klogt at kigge efter cykelshorts. Det kan faktisk gøre en rigtig stor forskel på ens præstation på cyklen. Selvom cykelshorts er ved at komme på mode, skal du ikke bare gå ud og købe det første par du ser. Der er nemlig nogle forskellige ting, der kan gøre en stor forskel mellem forskellige cykelshorts. Alt dette kan du læse mere om her.

Hvad gør cykelshorts godt for?

Cykelshorts kan gøre underværker for dine cykelture. De er faktisk tæt på uundværlige, hvis du går meget op i cykling. Dine shorts skal gerne hjælpe dig frem til en bedre måde at sidde på cyklen. Derudover gør de dine cykelture langt mere behagelige. F.eks. kan de hjælpe med at støde af for nogle ubehagelige bump, hvis du cykler på landevej. Cykelshorts er ofte også gode til at aflede varme fra kroppen, hvilket gør, at din temperatur bliver reguleret bedre, og du kan nøjes med at fokusere al din energi på at cykle. Derudover er gode cykelshorts også med til at nedsætte friktionen mellem tøj og hud, og derfor kan du slippe for at få slidsår eller vabler.

Hvad skal man kigge efter?

Når du skal kigge efter cykelshorts, er der nogle ting, der er vigtige at kigge efter eller holde øje med. Det er siddepuden, syninger, seler, svedtransporterende materiale og pasform.

Siddepuden er meget vigtig, da den kan gøre hele forskellen mellem, om du sidder godt eller dårligt på sadlen. Siddepuden må altså meget gerne være smidig og blød. Desuden er det godt at kigge efter ergonomiske paneler. Puden må dog heller ikke blive for tyk, så du sidder dårligt.

Syningerne er faktisk ret vigtige, da de kan give brandsår og slidmærker. Gå derfor efter flade syninger, så du ikke kan mærke dem.

Seler er en smagssag. Cykelshorts med seler kan give en bedre pasform. Nogle synes dog, at selerne kan være ubehagelige. Generelt bruges seler udendørs og shorts uden seler bruges indendørs.

Svedtransporterende materiale bruges i de fleste cykelshorts, men det er godt at holde øje med. Det er mere åndbart materiale og er derfor langt mere behageligt at cykle i.

Pasformen er også meget vigtigt. Hvis ens shorts ikke passer som et ekstra sæt hud om kroppen, så kan ens shorts godt rotere, når man cykler og dermed gøre det mere ubehageligt, end hvis man ikke havde nogle på. Når du vælger cykelshorts, er det altid vigtigt at prøve dem på inden, man køber dem.

Herre- eller dameshorts

Der er faktisk mere forskel på cykelshorts til herre og damer, end man skulle tro. Siddepuden er lavet og placeret meget forskellige på shortsene. Hvis man vælger at bruge shorts, der egentlig er designet til det andet køn, vil de derfor sidde meget anderledes og være ubehagelige på cykelturen.