En omgang maling frisker hjemmet op

En omgang maling frisker hjemmet op

23/01/2021 Slået fra Af Admin

Hjemmets fire vægge, frisk dem op

Kære alle designelskere og indretningsnørder. Vi elsker jo at pifte vores hjem op med nye smukke objekter, møbler, lamper og jeg ved ikke hvad. Her i dag vil jeg dog gerne sætte fokus på noget vi ofte glemmer, nemlig at få malet de vægge, som vi omgiver os med hver eneste dag. Det er ikke kun det vi putter ind i hjemmet der er vigtigt, det er så sandelig også gulv, loft og altså de fire vægge (der er nok flere end fire, med mindre du bor i et kolonihavehus).

Vægge var engang prioriteret

Der var engang, hvor folk gladeligt brugte mange penge på at få tapetseret deres vægge. Væggene var et højt prioriteret område når man indrettede sig. I vores moderne tid er vores fokus mere på indretningsobjekterne, og i ret høj grad også vores gulve. Hvem kender ikke et vennepar, der har fået høvlet deres gulve, måske endda flere gange i løbet af deres tid som ejere. Og endnu mere almindeligt er det, at folk bruger en del penge på sofaer, køkkenborde, og sågar nye køkkener. Spørg så dig selv hvor mange du kender, der får malet deres vægge, udover enten lige når de flytter ind, eller lige inden de flytter væk? Det er en synd og skam.

Gør-det IKKE selv mand!

Nu har du lige tænkt tilbage på dem du kender, der har malet. Hvor mange af dem brugte så professionelle malere? Prøv så at overvej forskellen i kvalitet mellem amatørerne og de professionelle, og tænk lidt over al det slid og slæb som dine venner rent faktisk havde med at få malet. Det at male er nemlig et groft undervurderet fag i Danmark. Så mange tror at de selv kan male, og ja alle kan klaske noget maling på væggene, men at gøre det korrekt, det kræver viden. Det er en viden ikke bare om teknikken med pensel og rulle, men også om hvilken maling man skal vælge i forhold til både pris og tørreegenskaber. Hvis man ikke ved hvad man laver kan man nemt komme til at vælge en for dårlig, eller en for dyr maling. De fleste mennesker har ingen viden på dette område, og handler derfor i blinde.

Et resultat man kan stole på

Når man vælger en fagmand til at male sit hjem, så ved man at man får et tilfredsstillende resultat. Man ved at man ikke ender ud med malingsprøjt på gulv og lamper, at man ikke skal blive skuffet over at finde størknede dråber maling på panelerne, og ujævne strøg med rullen på de hvide vægge. Når man vælger en fagmand, så vinder man den tid man ellers ville have brugt på selv at kæmpe med penslerne. Det er tid man kan bruge på alt det gode i livet, og på det man selv er god til. Hvis man elsker at male, så skal man naturligvis bare hoppe ud i det, og blot acceptere at resultatet bliver derefter. Det skal man blot overveje grundigt inden. Når først væggene er professionelt malet, så vil det ikke være til at få hænderne ned.