Fly til København

Fly til København

18/11/2019 Slået fra Af Eskild Strudsberg

Min veninde ringede mig op i forgårs. Hun bor i London. Har to børn. Hun flyttede derover for godt et års tid siden, da hun fik en rigtig god stilling. Hun fortalte, at hun er ved at finde flybilletter til København. De kommer hele familien i julen. Hun ville vide, om vi får chancen for at se hinanden.

Et godt gensyn

Jeg fortalte hende, at naturligvis når vi at se hinanden. Jeg foreslog, at hun og hendes børn kommer og besøger mig, når de har tid. Jeg ved, at hun har mange mennesker, hun gerne vil se, så det er lidt op til hende selv at finde tiden. Jeg er hjemme hele julen og over nytåret også, så bare sig, hvornår det passer. Så kan vi ses. Hun blev glad. Og jeg blev glad. Jeg savner hende ofte. Hun er god at tale med. Lytter og har humor. Hun kan dog også godt være noget af et jamre-hoved. Fx så jamrede hun, over at flybilletterne, hun finder, har afgang så sent om aftenen.

Humane afgangstider

Hun kunne godt tænke sig, at de kunne få billetter med afgang i almindelige, humane dagtimer. Fx kl. 11 om formiddagen. Det er en svær opgave at holde ungerne vågne så sent. Og når vi så lander, har de sovet, og så er de ikke til at få til at falde i søvn igen. Jeg lyttede til hendes jammer over flyenes afgangstider, foreslog, at hun måske kiggede efter flybilletter med andre flyselskaber. Det afviste hun. Hvad så med en anden dag. Det kan da godt være, at de har en afgang på andre tider end sent om aftenen på andre dage altså. Det ville hun kigge på – og lade mig vide, hvornår de ankommer. Så kan vi jo ringe sammen, når de er ankommet, og finde et tidspunkt at ses på.