Fordele og ulemper ved offentlig transport

Fordele og ulemper ved offentlig transport

10/02/2021 Slået fra Af Admin

Er du også i tvivl om, hvorvidt du skal erhverve kørekort eller fortsætte de hyggelige busture? Der er fordele og ulemper ved offentlig transport. Læs videre og få nogle af dem her.

Godt tidsfordriv

At køre med offentlig transport kan være ganske godt givet ud. Skal du fra Jylland mod København på en forretningstur, kan det være yderst belejligt at kunne arbejde på sin computer i løbet af den smålange køretur.

Du kan booke sæde i stillekupéen, og det ville være ligesom at sidde på sit kontor og få indhentet noget arbejde. Med offentlig transport kan man altså typisk slå to fluer med ét smæk. Er du ikke hård forretningsmand eller studerende, der kan bruge turen på at lave lektier, kan du i stedet se underholdning på din tablet.

Gå ind på tvguiden og undersøg hvad de forskellige kanaler har på programmet. Finder du noget, du kan lide, er du sikret mange timers underholdning på farten. Pak en snackkurv hjemmefra og køb en sodavand på tanken, inden din togafgang. Så kan du sidde for dig selv med høretelefoner i og spise dadelsnitter og gulerodsstænger. Totalt ligesom en biograftur!

Få ture er billigt

En anden god og belejlig fordel ved offentlig transport er, at det er billigt. Det er perfekt for den studerende, der kan rejse med DSB Orange eller Flixbus. Økonomien er ikke en overskudsforretning for de fleste unge, og der er derfor penge at spare på at køre med offentlig transport. Hvis du allerede ved, at du om nogle måneder skal køre med tog eller bus, kan du med fordel booke turen i god tid og således spare endnu flere penge. Er I flere studerende eller unge, der skal rejse sammen, kan bus- og togturene også være en rigtig sjov oplevelse.

Hvis I skal til fest, nytår eller andre festlige sammenkomster, behøves togturen ikke være en forhindring. Har I nogensinde hørt om broreglen? Skal man tværs over landet, kommer man over minimum to broer. Her er reglen, at man på Lillebæltsbroen skal nå at bunde én øl og på Storebæltsbroen; to.

Skaf dig et kørekort

Hvis du er blevet træt af samtlige ture med tog og bus, kan det være en idé at skaffe dig et kørekort. Bor du i København er der mange gode muligheder for at kunne tage sit kørekort København. Selvom kørekortet koster penge, kan det være en god investering. Er du vant til utallige ture med offentlig transport, kan bilturene være dét værd i længden. Kører du dagligt eller ugentligt langvejs, kan du med fordel oprette samkørsel og lift.

Uafhængig af busforbindelser

Noget andet der kan besværliggøre rejserne mellem A og B er at man er afhængig af bus- og togforbindelser- samt tider. Det kræver, at man planlægger helt nøjagtigt hvor og hvornår, man skal stige på bus eller tog.

Bor man langt ude på landet og skal til skole hver morgen, er man desuden afhængig af at busforbindelserne passer til dit skema. Det kan sommetider være svært at planlægge. Her kan det også være en god idé at tage et kørekort.