Genbrugsposer og miljø

Genbrugsposer og miljø

06/09/2021 Slået fra Af Eskild Strudsberg

Puh, det var tungt at bære den pakke, jeg lige har været nede ved pakkeshoppen, og hente hjem. Eller faktisk ikke tungt. Besværligt. Det er besværligt at gå langt med en forholdsvist stor pakke under armene. Men nu har jeg fået den bakset hjem og det tid til at pakke den op. Jeg ved godt, hvad der er i pakken: Tøj i massevis. Jeg har det med at bestille tøj, måske 3 gange, om året. Når jeg endelig bestiller, så bestiller jeg meget. Alt, hvad jeg har brug for. Faktisk alt, hvad hele familien har brug for. Jeg gider ikke at bruge timevis hver anden weekend på at gå i tøjbutikker.

Miljøvenlig og bæredygtig

I pakken, som jeg lige har skåret op, ligger der adskillige poser af genbrugsplast som disse: https://www.jakodan.dk/plastpose-genbrug-l-hvid.html . Jeg kan se, at det er genbrugsplast, fordi de har det der mærke på, som fortæller det. Jeg er glad for at se, at forretningen, som jeg har handlet hos, er begyndte at bruge miljøvenlig emballage, når de sender, pakker ud. Det bevirker, at jeg har mindre dårlig samvittighed over at smide emballagen ud. Og jeg kan jo ikke bruge alle de papkasser, som vi får samlet sammen i løbet af en måneds tid. Det er jo sådan at hele familien handler via internettet. Vi får mange pakker og dermed mange papkasser.

Genbrugsprojekt

På et tidspunkt satte jeg mig, for at jeg ville lave genbrugsprojekter med mine børn. Fx at omdanne en gammel papkasse til et smuk opbevaringsæske. Det blev ikke nogen succes. De er ikke interesseret i at sidde og klippe og klistre eller at lege med maling og den slags. Så det projekt blev kasseret. Selvfølgelig skærer jeg papkasserne op og samler dem sammen i bundter, som så bliver smidt til genbrug. Det er lidt besværligt. Men jeg gør det gerne. Vi skal passe på miljøet. Det er jo ved at gå helt skævt for planeten. Bare se på alle de skovbrande, der har været i mange dele af verdenen. Eller de der kæmpe oversvømmelser, som vi også har set her i løbet af sommeren. Hvis vi ikke gør noget godt for klimaet nu og forsøger at vende den her tendens til global opvarmning, vi er inde i nu, så går det altså galt.

På spidsen?

Det er måske at sætte tingene lidt på spidsen sådan at tale for, at man genbruger pap og plast – eller gavepapir sågar. Men lidt har da også ret. Og det er her, jeg er aktiv. Jeg ved godt, at vi måske bare er et lille land, og at de tiltag, som vi tager her, ikke har den helt store effekt på globalt plan. Men så længe vi kan være et foregangsland, som andre lande gerne vil lære noget af, så er jeg tilfreds. Det er det, vi skal: Være de bedste til at genbruge. Der er god mening med det. Der er nemlig forretning i genbrug. Det er faktisk sådan, at vi kan eksportere vores viden om genbrugsmetoder. Og den viden er der flere og flere lande, som gerne vil have adgang til.