Halvtidsjob efter stress

Halvtidsjob efter stress

07/10/2021 Slået fra Af Admin

Min søster er gået på halv tid på sit job. Det undrer mig meget. Hun har altid været glad for sit job. Hun har altid talt med stolthed i stemmen om, hvor dejligt hun synes, det er at have en god karriere. I lange perioder har hun da også knoklet som en vanvittig. Faktisk har der været perioder, hvor min svoger har beklaget sig højlydt, over at hun tilsidesætter alt for sit job. Deres forhold, deres børn, deres liv sammen. Hun har hørt på ham med et smil på læben og har bare kørt sit karriereræs videre, har han sagt. Det har åbenbart ikke altid været helt rosenrødt for dem. Men det er deres liv. Ikke mit og det har slet ikke været rigtigt, hvis jeg har blandet mig.

En overraskelse

Derfor overraskede det mig meget, da jeg fik at vide, at hun kun arbejder 3 dage om ugen nu. Det var min svoger, som fortalte mig det, da han ringede for at invitere os til en hyggemiddag på deres terrasse med grill og snak til langt ud på aftenen. Da han ringende tænkte jeg ikke lige over det. Men sidenhen har jeg næsten ikke tænkt på andet. Naturligvis sagde jeg ja til hans invitation til hyggemiddag. Og jeg spekulerede, så siden hen over, hvad der mon er sket med min søster, siden at hun kun arbejder 3 dage om ugen og har tid til at se os til middag. Jeg kunne bare ikke lade være med at spørge, da vi ankom den lørdag aften. Jeg havde været i byen og købte en lille gave til min søster. En lille, ny nøglering til hendes samling. Jeg fik ikke noget svar lige med det samme.

Behandlet for stress

Men eftersom aftenen skred frem (og rødvinsflaskerne tømtes), kunne jeg forstå, at min søster har været sygemeldt med stress. Hun har fået hjælp til at komme igennem forløbet. Der har både været en stresscoach (https://www.birthebuhl.dk/stress-stresscoaching/) med ind over og en psykiater. Hun gik ned for nogle måneder siden. Hun og hendes mand ville ikke fortælle os det. Hvorfor ved jeg virkeligt ikke. Jeg er nok lidt skuffet. Havde troet, at der var tilstrækkeligt med tillid imellem min søster og mig til, at hun kunne fortælle mig det. De gange vi har talt sammen i de sidste par måneder, har hun bare sagt, at hun har haft travlt. Det sædvanlige svar fra hende.Men hun har også været træt – sikkert grundet søvnmangel.

Få hjælp

Jeg blev faktisk lidt såret over, at hun ikke har fortalt mig, at hun har haft det skidt i lang tid. Jeg ville da have gjort alt, hvad jeg kunne for hende. Hjælp til stress kan man da altid finde. Det er bare et spørgsmål om at bede om hjælpen. Jeg ville have hjulpet hende.

På den anden side blev jeg også glad for, at hun og min svoger fortalte os, hvad der sker i deres liv. Min mand og jeg kan forstå mange flere ting nu. Og vi kan forstå, at det ikke har været nemt for hverken hende eller min svoger at tage beslutningen om, at hun skal gå på halv tid.