Lære hundetræning

Lære hundetræning

30/10/2021 Slået fra Af Admin

Lige fra dengang hun var helt lille, har hun altid holdt af dyr. Vi har haft vores problemer med at få hende til at forstå, at vi hverken kan have en kat eller en hund i huset. Det var hendes højeste ønske i mange år. At få et kæledyr. Det har været meget svært for os begge at klare hendes gråd og fortvivlelse, når vi har sagt nej til, at vi skal have en hund. Efterhånden som hun er vokset op, har hun dog accepteret, at det har været umuligt for os ligegyldigt hvor meget hun plagede. Hun begyndte ganske langsomt at forstå, at hendes lillebrors allergi overfor katte og hunde ville være kilde til store problemer her i huset. Hans helbred, som i øvrigt altid har været problemfyldt, har simpelthen ikke tilladt at risikere endnu en belastning.

Ridning

Vores datter har derfor fået lov til at gå til ridning lige så meget, hun ville. Hun har dog fået en eneste ordre: Alt, hvad der har med ridning, heste, rideudstyr mv. skal holdes på et eneste, bestemt sted i huset, og det skal holdes rent. Pinligt rent. Inklusive hende selv. Det har været et obligatorisk ritual for hende at skulle gå i bad efter hvert eneste besøg på rideskolen.

Nede på rideskolen har de naturligvis både hunde og katte. Og der har hun selvfølgelig også fået lov til at lege og kæle med dyrene. Det har været vores løsning på et problem, som vi gerne ville have løst på en anden måde. Vi ville da gerne have givet hende en hund. Eller en kat.

Vil lære at træne hunde

Nu har hun så redet i nogle år. Har affundet sig med situationen. Og er gode venner med sin lillebror. Der har været situationer, hvor hun mente, at han fik meget mere opmærksomhed, end hun gjorde. De har et godt forhold til hinanden. Hun går i 9. klasse, er glad for skolen og skal til at beslutte sig for hvilken retning hun vil gå videre. Jeg håber, hun beslutter sig for at gå videre i gymnasiet. Det har hun talt lidt om. Men hun har også nogle ideer om, at hun vil lære at træne hunde, så hun kan blive professionel hundetræner. Så vi forstår, at ønsket om en hund aldrig er forsvundet.

Lidt bekymrede

Det bekymrer os. Vi har ikke kunnet give hende det, hun ønsker sig allermest. Og det er måske ved at udvikle sig til et ønske om en usikker levevej. Ok, vi ved godt, at der er brug for kyndige hundetrænere. Der er jo mange familier, der køber hund, og som har brug for hjælp til at træne den. Men er det ikke en risikabel fremtid at satse på?

Vi taler meget om hendes fremtid. Skal jeg være ærlig, så har jeg sagt til hende, at jeg synes, at hun skal vælge gymnasiet. Jeg har også sagt til hende, at jeg ikke har noget imod, at hun lærer at træne hunde. Jeg har fortalt hende, at jeg godt kan forstå, at hun har en stor kærlighed til de firbenede venner. Men jeg synes, at hun skal holde en dør til andre fremtidsmuligheder åben.