Print eller tryk?

Print eller tryk?

11/03/2020 Slået fra Af Eskild Strudsberg

Der er et stearinlys, som blafrer. Det er et af de her lys, som efter sigende skulle jage myg væk. Men det fungerer ikke. Det dufter godt. Ja. Men myggene er her. Det er lige, før jeg kommer til at føle mig som et malariaoffer. Det er jeg dog ikke. Jeg er bare et frustreret menneske, som forsøger at få løst et helt konkret problem: Jeg skal have udgivet nogle bøger ret hurtigt. Det er sådan nogle PDF-filer, som skal printes og uddeles til kursusdeltagerne i næste uge.

Kursusmateriale

Ja, jeg skal holde et kursus for kvinder, der ikke ved, hvad de skal bruge deres tid til, i perlesyning! Og jeg har brugt timevis på at finde forskellige vejledninger og ide-kataloger, som jeg har, så har samlet sammen i en fil, som de får udleveret under kurset.
De har allerede fået et link via mail til, hvor de kan downloade filen. Men jeg ved, at det giver et ekstra plus på evalueringsarket, hvis jeg også udleverer filen i udskreven form. Og jeg har brug for pengene, jeg tjener ved at afholde kurset. Det er ikke mange penge. Lige nok, til at jeg kan finansiere de projekter, som jeg gerne vil lave selv. Og udbyde på min e-shop!

Print i en fart

Så lige nu er der panik her på hjemmekontoret: Hvor kan jeg finde en printer, der kan printe 30 x 10 sider ud i løbet af nul komma fem? Ja. Jeg har været på Google. Du behøver ikke at spørge om det. Jeg søgte efter ”Trykning København”. Det gav en masse resultater. Faktisk så mange, at jeg ikke helt kunne filtrere dem på en god måde. Så næste søgning blev lidt mere specialiseret. ”Print i København”. Jeg fik nøjagtigt de samme resultater. Så den duede ikke.
Men jeg kiggede på nogle af de resultater, som kom op i søgningerne. Og det var vist mere held end forstand, at jeg kom ind på et site, hvor de skrev om, hvordan processen for trykning af flyers foregår.

Jensen redder dagen

Jeg aner intet om, hvordan en trykker arbejder. Så det var spændende at se, hvordan det rent faktisk sker. Sitet havde en video, som viste helt præcist, hvordan processen er fra det øjeblik, hvor de modtager filen pr e-mail – til, hvordan slutproduktet ser ud. Og det er ikke så få steps sådan en simpel flyer, går igennem, kan jeg fortælle dig. Der er mange forskellige led. Det, som virkeligt er imponerende, er, at det er næsten ligegyldigt i, hvilket format trykkerne får original‐filen i, så kan han omdanne den til et bedre produkt. Og det er jo vigtigt.

Det er ikke billigt at få lavet forskellige print af brochurer, men det kan lade sig gøre, så man kan bestemme, hvilken brochure eller flyer, der er den bedste for det, man har brug for.
Og jeg gemmer helt bestemt det søgeresultat, jeg fandt. Det vil komme mig til gang, næste gang jeg skal søge eger trykning af flyers. Det sker nemlig tit, at vi skal lave små flyers for virksomheder, som er vores kunder. Vi gør det gratis for dem.